0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8321 kcal
Bílkoviny 749 g
Sacharidy 543 g
Tuky 335 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu hamburger, tak trochu hotdog a od každého jen to nejlepší! Poctivé hovězí maso, pikantní okurčičky, vypražená slanina, a hlavně – tekutý sýr uvnitř!

Suroviny

hovězí maso mleté 700 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibulový prášek 1 PL
čedar 200 g
vyzrálý
slanina 12 plátků
pečivo 8 ks
brioška na hotdogy
Na salsu
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na velmi drobno
lák z okurek 60 ml
lák z nakládaných okurek
krupicový cukr 2 PL
1–2 lžíce podle chuti
hořčičné semínko 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
okurky nakládané 4 ks
větší, na velmi drobno
Na dokončení
rajče 2 ks
nadrobno
hořčice
podle výběru a chuti

1 Na salsu zvolna opékejte na oleji cibuli dosklovita. Podlijte vodou z okurek, přidejte cukr a hořčičná semínka a odvařte skoro všechnu tekutinu. Vmíchejte okurky, odstavte a nechte zcela vychladnout.

2 Mleté maso osolte, opepřete, přisypte cibulový prášek, promíchejte a rozdělte na 8 dílů. Čedar nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 1–1,5cm. Z každého dílu masa vytvarujte obdélníkovou placičku a zabalte do ní sýr, aby byl pěkně uprostřed a kolem sýra nebylo zbytečně mnoho masa, ale zároveň byl zabalený tak, aby při tepelné úpravě nevytékal. Hotové válečky zabalte do slaniny a ogrilujte nebo opečte na pánvi.

3 Briošky podélně nakrojte, dovnitř dejte hořčici a trochu salsy, vložte opečené maso a doplňte další salsou, rajčátky a hořčicí. Podávejte ihned, aby byl sýr ještě horký a tekutý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit