Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burgerdog plněný sýrem

Tak trochu hamburger, tak trochu hotdog a od každého jen to nejlepší! Poctivé hovězí maso, pikantní okurčičky, vypražená slanina, a hlavně – tekutý sýr uvnitř!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso Americká

Ingredience

    • 700 g mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce cibulového prášku
    • 200 g vyzrálého čedaru
    • 12 plátků slaniny
    • 8 briošek na hotdogy

    NA SALSU

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená na velmi drobno
    • 60 ml láku z okurek
    • 1–2 lžíce krupicového cukru
    • 1–2 lžičky hořčičného semínka
    • 4 větší nakládané okurky, nakrájené na velmi drobno

    NA DOKONČENÍ

    • 2 rajčata, nakrájená nadrobno
    • hořčice podle vašeho výběru a chuti

Příprava jídla

1 Na salsu zvolna opékejte na oleji cibuli dosklovita. Podlijte vodou z okurek, přidejte cukr a hořčičná semínka a odvařte skoro všechnu tekutinu. Vmíchejte okurky, odstavte a nechte zcela vychladnout.

2 Mleté maso osolte, opepřete, přisypte cibulový prášek, promíchejte a rozdělte na 8 dílů. Čedar nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 1–1,5cm. Z každého dílu masa vytvarujte obdélníkovou placičku a zabalte do ní sýr, aby byl pěkně uprostřed a kolem sýra nebylo zbytečně mnoho masa, ale zároveň byl zabalený tak, aby při tepelné úpravě nevytékal. Hotové válečky zabalte do slaniny a ogrilujte nebo opečte na pánvi.

3 Briošky podélně nakrojte, dovnitř dejte hořčici a trochu salsy, vložte opečené maso a doplňte další salsou, rajčátky a hořčicí. Podávejte ihned, aby byl sýr ještě horký a tekutý.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Deep dish pizza

Mac and cheese

REKLAMA

Přidat komentář