Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8368 kcal
Bílkoviny 751 g
Sacharidy 552 g
Tuky 335 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu hamburger, tak trochu hotdog a od každého jen to nejlepší! Poctivé hovězí maso, pikantní okurčičky, vypražená slanina, a hlavně – tekutý sýr uvnitř!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 200 g
vyzrálý
slanina 12 plátků
brioška na hotdogy
Na salsu
rostlinný olej 1 PL
na velmi drobno
lák z nakládaných okurek
1–2 lžíce podle chuti
hořčičné semínko 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
větší, na velmi drobno
Na dokončení
nadrobno
hořčice
podle výběru a chuti

Postup

1

Na salsu zvolna opékejte na oleji cibuli dosklovita. Podlijte vodou z okurek, přidejte cukr a hořčičná semínka a odvařte skoro všechnu tekutinu. Vmíchejte okurky, odstavte a nechte zcela vychladnout.

2

Mleté maso osolte, opepřete, přisypte cibulový prášek, promíchejte a rozdělte na 8 dílů. Čedar nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 1–1,5cm. Z každého dílu masa vytvarujte obdélníkovou placičku a zabalte do ní sýr, aby byl pěkně uprostřed a kolem sýra nebylo zbytečně mnoho masa, ale zároveň byl zabalený tak, aby při tepelné úpravě nevytékal. Hotové válečky zabalte do slaniny a ogrilujte nebo opečte na pánvi.

3

Briošky podélně nakrojte, dovnitř dejte hořčici a trochu salsy, vložte opečené maso a doplňte další salsou, rajčátky a hořčicí. Podávejte ihned, aby byl sýr ještě horký a tekutý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín