Burgerdog plněný sýrem

Burgerdog plněný sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8219 kcal
Bílkoviny 747 g
Cukr 526 g
Tuky 333 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu hamburger, tak trochu hotdog a od každého jen to nejlepší! Poctivé hovězí maso, pikantní okurčičky, vypražená slanina, a hlavně – tekutý sýr uvnitř!

Suroviny

hovězí maso mleté 700 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibulový prášek 1 PL
čedar 200 g
vyzrálý
slanina 12 plátků
pečivo 8 ks
brioška na hotdogy
Na salsu
rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
na velmi drobno
voda z okurek 60 ml
krupicový cukr 1 PL
hořčičné semínko 1 ČL
okurky nakládané 4 ks
větší, na velmi drobno
Na dokončení
rajčata 2 ks
nadrobno
hořčice
podle výběru a chuti

1 Na salsu zvolna opékejte na oleji cibuli dosklovita. Podlijte vodou z okurek, přidejte cukr a hořčičná semínka a odvařte skoro všechnu tekutinu. Vmíchejte okurky, odstavte a nechte zcela vychladnout.

2 Mleté maso osolte, opepřete, přisypte cibulový prášek, promíchejte a rozdělte na 8 dílů. Čedar nakrájejte na špalíky o hraně zhruba 1–1,5cm. Z každého dílu masa vytvarujte obdélníkovou placičku a zabalte do ní sýr, aby byl pěkně uprostřed a kolem sýra nebylo zbytečně mnoho masa, ale zároveň byl zabalený tak, aby při tepelné úpravě nevytékal. Hotové válečky zabalte do slaniny a ogrilujte nebo opečte na pánvi.

3 Briošky podélně nakrojte, dovnitř dejte hořčici a trochu salsy, vložte opečené maso a doplňte další salsou, rajčátky a hořčicí. Podávejte ihned, aby byl sýr ještě horký a tekutý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit