Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuličky v rajčatové omáčce s piniemi

Původně libanonský recept milují děti redaktorky Katky. Nepůsobí totiž moc cizokrajně, jedinou ‚exotikou‘ jsou pinie.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Omáčka

Ingredience

    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • 500 g hovězího mletého masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1/4 lžičky mletého nového koření
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané na velmi jemno + trocha na posypání
    • 450 g konzerva loupaných rajčat
    • 100 ml rajčatové passaty
    • 1–2 stroužky česneku podle chuti, prolisované
    • 1 lžička tmavého cukru
    • rýže basmati k podávání
    • hrst piniových oříšků na posypání

Příprava jídla

1 Na troše oleje opečte doměkka cibuli, až zprůsvitní. Odstavte a nechte zchladnout. V míse smíchejte maso, sůl, pepř, skořici a nové koření. Přidejte vychladlou cibuli, petrželku a společně promíchejte do jednolité směsi. Z té uhněťte kuličky velikosti vlašského ořechu. Vymažte olejem zapékací nádobu střední velikosti a naskládejte do ní kuličky. Shora kuličky potřete silikonovou mašlovačkou namočenou v oleji. Dejte péct do trouby rozpálené na 200°C na 15–20 minut, až začnou hnědnout.

2 Zatímco se kuličky pečou, připravte si omáčku. Rozmixujte konzervovaná rajčata a passatu s česnekem, cukrem a solí. Přelijte omáčku přes kuličky a dejte je na dalších zhruba 30 minut do trouby, aby zhoustla. Pokud by se však příliš vyvářela, snižte teplotu a zřeďte ji trochou vody či hovězího vývaru. Servírujte s rýží, posypané piniovými oříšky a trochou petrželky.

NĚCO NAVÍC
Pro ostřejší chuť můžete do omáčky přidat šťávu z 1 citronu a trochu chilli vloček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hustá kuřecí polévka s gnocchi

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

Mac’n’cheese s dýní

Blesková pizza

REKLAMA

Přidat komentář