Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajské zapečené brambory
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2129 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 157 g
Tuky 100 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z dostupných surovin. Chytrá specialita. Skoro bez práce!

Suroviny

olivový olej 4 PL
3 ČL
kořenicí směs
plechovka, s česnekem
rozmačkané, vařené

Postup

1

Zahřejte lžíci oleje na velké nepřilna­vé pánvi a prudce na něm osm minut (dohněda) pečte maso a polovinu koření. Vlijte rajčata, osolte, opepřete; dvacet minut dus­te, aby omáčka zhoustla.

2

Rozpalte gril či troubu. Horkou směs vlijte do zapékací nádoby a pokryjte bramborami smíchanými se zbylým kořením i olejem. (V téhle fázi může jídlo měsíc odpočívat v mrazáku.) Pečte asi čtvrthodinu, až brambory zezlátnou.

Vařené brambory
K zapékání se zbylými vařenými bramborami se hodí také okapaný tuňák nebo losos z konzervy či krátce povařená zelenina, třeba kapusta.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:46
Recept se nachází v č.3/07, str.25
29.08.2007 23:51
Do masové směsi jsem dala slušnou dávku chilli a místo šťouchaných brambor jsem si dala práci s kaší do které jsem přimíchala sušené bylinky.Němělo to chybu!!

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...