Z dostupných surovin. Chytrá specialita. Skoro bez práce!
Suroviny
olivový olej
4
PL
hovězí maso mleté
500
g
3
ČL
kořenicí směs
plechovka, s česnekem
brambory
750
g
rozmačkané, vařené
Postup
1
Zahřejte lžíci oleje na velké nepřilnavé pánvi a prudce na něm osm minut (dohněda) pečte maso a polovinu koření. Vlijte rajčata, osolte, opepřete; dvacet minut duste, aby omáčka zhoustla.
2
Rozpalte gril či troubu. Horkou směs vlijte do zapékací nádoby a pokryjte bramborami smíchanými se zbylým kořením i olejem. (V téhle fázi může jídlo měsíc odpočívat v mrazáku.) Pečte asi čtvrthodinu, až brambory zezlátnou.
Vařené brambory
K zapékání se zbylými vařenými bramborami se hodí také okapaný tuňák nebo losos z konzervy či krátce povařená zelenina, třeba kapusta.
Komentáře