Polévka s bílými fazolemi, špenátem a strouháním

Polévka s bílými fazolemi, špenátem a strouháním

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2910 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 483 g
Tuky 38 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další lahodná podoba fazolové polévky. Díky fazolím a strouhání krásně zasytí. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 3 stroužek
nakrájený nadrobno
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
tymián 1 ČL
sušený
bazalka 1 ČL
sušená
vývar zeleninový 1.2 l
rozmarýn 1
fazole bílé 400 g
konzerva, proláchnutá, scezená
špenát 100 g
baby špenátové lístky
citron 1 ks
šťáva
petrželka
čerstvá, nasekaná, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na strouhání
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
a trocha na poprášení

1 Na strouhání prošlehejte v misce vejce a postupně k němu přisypávejte mouku (možná nespotřebujete všechnu) a hněťte, až vznikne tuhá, soudržná hmota. Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle na pracovní plochu poprášenou moukou a strouhání nechte alespoň hodinu prosychat. (Co nepoužijete do polévky, nechte schnout přes noc a pak uchovávejte v uzavřené nádobě na příště.)

2 V rendlíku nebo hrnci na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte česnek a cibuli a za častého míchání opatrně opékejte 2–3 minuty, až cibule zesklovatí. Vsypte sušené bylinky a pár vteřin míchejte, aby se rozvoněly. Pak důkladně vmíchejte vývar. Přiveďte k varu a vložte snítku rozmarýnu. Zmírněte oheň, vařte 10 minut, na poslední 2 minuty přidejte fazole.

3 Pak vsypte strouhání a vařte 2–3 minuty, aby bylo strouhání uvařené. Vmíchejte špenát, citronovou šťávu podle chuti a petrželku. Dosolte, opepřete a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Obchod Apetit