Čočková omáčka? Ano! A je opravdu skvělá.
Suroviny
Postup
V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, zmírněte oheň a opékejte zeleninu doměkka, asi 5 minut, občas promíchejte.
Přidejte česnek, římský kmín, rajčatovou pastu (protlak) a minutu míchejte. Vlijte rajčata a 125ml vody. Přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete.
Zmírněte oheň, zvolna vařte 10 minut, vsypte čočku a vařte ještě 5 minut.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte a v rendlíku promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem.
NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete na talíři posypat čerstvou petrželkou nebo lístky z celerových řapíků. Vmíchat můžete také hrst rukoly, baby špenátu nebo polníčku (skvělá šance, jak zužitkovat zbytky!).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů)
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)