Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3372 kcal
Bílkoviny 154 g
Cukr 511 g
Tuky 65 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čočková omáčka? Ano! A je opravdu skvělá.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenský
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
česnek 2 stroužek
drcený
kmín 2 ČL
mletý římský
rajčatová pasta 1 PL
nebo protlak
rajčata 400 g
2x konzerva krájených rajčat po 400g
sůl
pepř
čerstvě mletý
čočka 400 g
konzerva hnědé nebo zelené, lze nahradit uvařenou sušenou čočkou
linguine 350 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami, např.špagety
sýr 100 g
čerstvý, např. Kromilk, feta nebo balkánský

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, zmírněte oheň a opékejte zeleninu doměkka, asi 5 minut, občas promíchejte. Přidejte česnek, římský kmín, rajčatovou pastu (protlak) a minutu míchejte. Vlijte rajčata a 125ml vody. Přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete. Zmírněte oheň, zvolna vařte 10 minut, vsypte čočku a vařte ještě 5 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte a v rendlíku promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete na talíři posypat čerstvou petrželkou nebo lístky z celerových řapíků. Vmíchat můžete také hrst rukoly, baby špenátu nebo polníčku (skvělá šance, jak zužitkovat zbytky!).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit