Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Špagety s čočkovou omáčkou a měkkým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3446 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 528 g
Tuky 65 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čočková omáčka? Ano! A je opravdu skvělá.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
římský kmín 2 ČL
mletý
rajčatová pasta 1 PL
nebo protlak
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2x konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
čočka 400 g
1x konzerva hnědé nebo zelené čočky, lze nahradit uvařenou sušenou čočkou
linguine 350 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami, např. špagetami
sýr 100 g
čerstvý – např. Kromilk, feta nebo balkánský

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, zmírněte oheň a opékejte zeleninu doměkka, asi 5 minut, občas promíchejte. Přidejte česnek, římský kmín, rajčatovou pastu (protlak) a minutu míchejte. Vlijte rajčata a 125ml vody. Přiveďte k varu, podle chuti osolte a opepřete. Zmírněte oheň, zvolna vařte 10 minut, vsypte čočku a vařte ještě 5 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte a v rendlíku promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete na talíři posypat čerstvou petrželkou nebo lístky z celerových řapíků. Vmíchat můžete také hrst rukoly, baby špenátu nebo polníčku (skvělá šance, jak zužitkovat zbytky!).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit