Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenočočkový dhal s cizrnou

Červenočočkový dhal s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenočočkový dhal s cizrnou

4/5 Počet hodnocení: 87
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1711 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 216 g
Tuky 29 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Indický dhal si vás získá nejen rychlostí přípravy, ale především chutí. Kořeněná směs čočky a cizrny je totiž přímo návyková.

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Suroviny

římský kmín 1 ČL
ghí 1 PL
nebo rostlinný olej
na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 cm
nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
červená, zbavená semen, nakrájená nadrobno
koriandr mletý 1 ČL
rajčatová passata - pyré 300 g
vývar zeleninový 350 ml
silný
1 konzerva, cizrna scezená a propláchnutá (a nebo uvařená sušená cizrna)
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
sůl
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání, množství podle chuti
nebo jiné chlebové placky, k podávání

Postup

1

V rendlíku nasucho mírně opražte římský kmín, přidejte ghí (nebo olej), cibuli, zázvor, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty.

2

Poprašte kurkumou, koriandrem a paprikou, pár vteřin opékejte, zalijte passatou a vývarem, vsypte čočku.

3

Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod po- kličkou asi 12–15 minut.

4

Zhruba po 5 minutách přidejte cizrnu.

5

Asi 2 minuty před koncem vaření přidejte citronovou kůru podle chuti.

6

Dolaďte solí a citronovou šťávou. Podle chuti ozdobte koriandrem. Podávejte s plackami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Komentáře

25.03.2020 13:45

Rychlé, snadné, ze surovin, co člověk doma má, a chuťově výborné! :))

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč