Čočkový dhal si vás získá nejen rychlostí přípravy, ale především chutí. Kořeněná směs čočky a cizrny je totiž přímo návyková. Dhal z červené čočky vás zasytí a dodá pořádnou dávku vlákniny a také rostlinných bílkovin. Podávejte s chlebem naan nebo jiným oblíbeným pečivem.
NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE
Suroviny
Postup
V rendlíku nasucho mírně opražte římský kmín, přidejte ghí (nebo olej), cibuli, zázvor, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty.
Poprašte kurkumou, koriandrem a paprikou, pár vteřin opékejte, zalijte passatou a vývarem, vsypte čočku.
Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 12–15 minut.
Zhruba po 5 minutách přidejte cizrnu.
Asi 2 minuty před koncem vaření přidejte citronovou kůru podle chuti.
Dolaďte solí a citronovou šťávou. Podle chuti ozdobte koriandrem. Podávejte s plackami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů )
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Dokonalý indický dhal v mnoha podobách(12 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )
Komentáře
Rychlé, snadné, ze surovin, co člověk doma má, a chuťově výborné! :))