0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenočočkový dhal s cizrnou

Červenočočkový dhal s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červenočočkový dhal s cizrnou

4.2/5 Počet hodnocení: 62
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1711 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 216 g
Tuky 29 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Indický dhal si vás získá nejen rychlostí přípravy, ale především chutí. Kořeněná směs čočky a cizrny je totiž přímo návyková.

Suroviny

římský kmín 1 ČL
ghí 1 PL
nebo rostlinný olej
cibule 1 ks
na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 cm
nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semen, nakrájená nadrobno
koriandr mletý 1 ČL
paprika mletá sladká 1 ČL
rajčatová passata - pyré 300 g
vývar zeleninový 350 ml
silný
1 konzerva, cizrna scezená a propláchnutá (a nebo uvařená sušená cizrna)
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
sůl
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání, množství podle chuti
naan
nebo jiné chlebové placky, k podávání

Postup

1

V rendlíku nasucho mírně opražte římský kmín, přidejte ghí (nebo olej), cibuli, zázvor, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty.

2

Poprašte kurkumou, koriandrem a paprikou, pár vteřin opékejte, zalijte passatou a vývarem, vsypte čočku.

3

Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod po- kličkou asi 12–15 minut.

4

Zhruba po 5 minutách přidejte cizrnu.

5

Asi 2 minuty před koncem vaření přidejte citronovou kůru podle chuti.

6

Dolaďte solí a citronovou šťávou. Podle chuti ozdobte koriandrem. Podávejte s plackami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Komentáře

Kateřina Václavková

Rychlé, snadné, ze surovin, co člověk doma má, a chuťově výborné! :))

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč