Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s kaprem

Polévka s kaprem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1606 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 314 g
Tuky 11 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku s kaprem si nemusíte dopřávat jen jednou ročně na Štědrý den! Uvařte si ji třeba hned podle našeho receptu.

Související recepty

Suroviny

typ B
mrkev 1 ks
podle velikosti
řapíkatý celer 1 ks
česnek 5 stroužek
oloupané
na pečení zeleniny, lze nahradit olejem
strouhaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na vývar
kapří hlava bez žeber
odřezky z kapra
1 ks
podkova z kapra
pepř 2 kulička
tymián 2 snítka
+ na ozdobu

Postup

1

Všechny přísady na vývar vložte do hrnce, zalijte 1,2 litrem vody, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut - průběžně sbírejte pěnu. Pak vývar sceďte, z kapra oberte maso a nakrájejte ho na kousky.

2

Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky či plátky, česnek nadrobno. V hrnci rozpalte máslo (olej) a zeleninu na něm opékejte zhruba 6 minut, až se rozvoní. Potom ji zaprašte moukou, míchejte další minutu a zalijte zchladlým vývarem.

3

Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud není zelenina měkká. Polévku dochuťte muškátovým květem, citronovou kůrou, solí a bílým pepřem a na talíři ozdobte snítkami tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10