Polévku s kaprem si nemusíte dopřávat jen jednou ročně na Štědrý den! Uvařte si ji třeba hned podle našeho receptu.
Suroviny
1 Všechny přísady na vývar vložte do hrnce, zalijte 1,2 litrem vody, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut – průběžně sbírejte pěnu. Pak vývar sceďte, z kapra oberte maso a nakrájejte ho na kousky.
2 Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky či plátky, česnek nadrobno. V hrnci rozpalte máslo (olej) a zeleninu na něm opékejte zhruba 6 minut, až se rozvoní. Potom ji zaprašte moukou, míchejte další minutu a zalijte zchladlým vývarem.
3 Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud není zelenina měkká. Polévku dochuťte muškátovým květem, citronovou kůrou, solí a bílým pepřem a na talíři ozdobte snítkami tymiánu.