Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 243 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 25 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...

Suroviny

2 ks
kapří podkova vysoká, rozpůlená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hrubá 1 PL
majoránka (drhnutá)
na posypání
kmín
na posypání
anglická slanina plátky
na vyložení pekáčku
brambory šťouchané 10 PL
cca, tak, jak je máte rádi (my ochutili máslem, opečenou cibulkou, kostičkami slaniny, česnekem, petrželkou)
petrželka
nasekaná, lze nahradit pažitkou, na ozdobu

1 Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit