0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 25 g
Tuky 25 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...

Suroviny

kapr 2 ks
podkovy, vysoké, rozpůlené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hrubá 1 PL
majoránka (drhnutá)
na posypání
kmín
na posypání
na vyložení pekáčku
brambory šťouchané 10 PL
připravené podle vaší chuti, například s opečenou cibulkou nebo slaninou
petrželka
na ozdobu

1 Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč