Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...
Suroviny
kapr
2
ks
podkovy, vysoké, rozpůlené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hrubá
1
PL
majoránka (drhnutá)
na posypání
na posypání
anglická slanina
plátky
na vyložení pekáčku
brambory šťouchané
10
PL
připravené podle vaší chuti, například s opečenou cibulkou nebo slaninou
petrželka
na ozdobu
1 Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.
2 Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.