Srbské kapří balíčky se zeleninou

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1479 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 35 g
Tuky 107 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do balíčku můžete kromě kapra zabalit i jinou rybu!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
paprika sladká 1 PL
mletá (nebo podle chuti)
kapr 4 ks
menšího
sůl mořská
pepř bílý
mletý
rajčata 100 g
na kostičky
paprika barevná 100 g
na kostičky
cibule 100 g
na klínky
tymián snítka
zakysaná smetana 200 g
křen 1 ČL
nastrouhaný
pečivo
k podávání

1 Olivový olej smíchejte s mletou paprikou, zhruba polovinou téhle směsi potřete porce ryby ze všech stran, osolte a nechte asi 15 minut odležet v chladu. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Nakrájenou zeleninu promíchejte s druhou polovinou paprikového oleje, snítkami tymiánu a osolte. Připravte si 4 kola alobalu a na ně položte 4 kola vystřižená z pečicího papíru, v němž budete pokrm podávat. Na střed každého kola navršte 1/4 zeleninové směsi, na ni položte porci odleželého kapra, uzavřete do balíčků a dejte na 20 minut do trouby či na gril.

3 Mezitím smíchejte zakysanku s křenem, ochuťte solí a pepřem a společně s bílým pečivem podávejte k balíčkům. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit