Výrazné kapří maso doplňuje jemná smetanová omáčka.
Suroviny
Postup
Do většího rendlíku vlijte pivo a vývar, přidejte bobkové listy, rozpůlenou cibuli a celý pepř a přiveďte k varu. Vložte porce ryby, zakryjte, ztlumte a na mírném ohni duste asi 20 minut. Potom rybu vyjměte a uchovejte v teple. Vývar přeceďte, vraťte do rendlíku a udržujte na stupni varu.
Nakrájené žampiony poduste na másle v hlubší pánvičce, až změknou, potom je zaprašte moukou, minutu míchejte a vzniklou směs zašlehejte do přecezeného vývaru. Přidejte ocet, provařte za občasného míchání asi 15 minut a pak odstavte. Do omáčky vmíchejte smetanu, prohřejte a vypněte. Zašlehejte žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Dochuťte solí a bílým pepřem, vraťte do omáčky rybu, nechte prohřát a podávejte s bílým pečivem, klínky citronu a petrželkou.