Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 151 g
Cukr 213 g
Tuky 150 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pivo + smetana = velejemná omáčka!

Suroviny

pivo světlé 250 ml
vývar 750 ml
lze nahradit zeleninovým
bobkový list 2 ks
cibule 1 ks
rozpůlená i se slupkou
pepř mletý 4 kulička
kapr 4 ks
lze nahradit podkovami, bez kůže
žampiony 200 g
malé, v celku / přepůlené
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 1.5 PL
smetana ke šlehání 100 ml
33%
žloutek 2 ks
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
petrželka hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý
mletý
bageta
k podávání
citron
klínky, k podávání
petrželka
nasekaná, k podávání

1 Do většího rendlíku vlijte pivo a vývar, přidejte bobkové listy, rozpůlenou cibuli a celý pepř a přiveďte k varu. Vložte por- ce ryby, zakryjte, ztlumte a na mírném ohni duste asi 20 minut. Potom rybu vyjměte a uchovejte v teple. Vývar přeceďte, vraťte do rendlíku a udržujte na stupni varu.

2 Nakrájené žampiony poduste na másle v hlubší pánvičce, až změknou, potom je zaprašte moukou, minutu míchejte a vzniklou směs zašlehejte do přecezeného vývaru. Přidejte ocet, provařte za občasného míchání asi 15 minut a pak odstavte. Do omáčky vmíchejte smetanu, prohřejte a vypněte. Zašlehejte žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Dochuťte solí a bílým pepřem, vraťte do omáčky rybu, nechte prohřát a podávejte s bílým pečivem, klínky citronu a petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit