Nikdy by vás nenapadlo, zapéct kapra do koláče? Nás ano! A je opravdu skvělý. Zkuste to taky!
Suroviny
1 Rybí maso nakrájejte na kousky. Plátky česneku krátce opečte na oleji a odložte. V míse prošlehejte vejce, přidejte obě smetany, orestovaný česnek i s olejem, bylinky, kostičky chleba, kousky rybího masa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180°C.
2 Vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 23cm vyložte prvním plátem těsta tak, aby přečnívalo přes okraje. Potom naplňte rybí nádivkou. Okraje těsta zahněte dovnitř, potřete rozšlehaným vejcem a zakryjte druhým plátem vykrojeným podle velikosti formy. Nakonec z odkrojků těsta vytvořte nahoru ozdoby podle vlastní fantazie – rybičky, zdobený okraj, mřížku...
3 Posypte hrubou solí a pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte teplé či studené.