Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7235 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 857 g
Tuky 268 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nikdy by vás nenapadlo, zapéct kapra do koláče? Nás ano! A je opravdu skvělý. Zkuste to taky!

Suroviny

kapr 800 g
bez kůže a kostí
česnek 2 stroužek
na plátky
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
+ 1 vejce na potření
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 100 ml
bylinky svazek
(majoránka, šalvěj, petrželka,…), najemno
toustový chléb 10 plátek
na kostičky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo
na vymazání formy
mouka
na vysypání formy
křehké těsto 2 bal
vyválené
sůl
na posypání

1 Rybí maso nakrájejte na kousky. Plátky česneku krátce opečte na oleji a odložte. V míse prošlehejte vejce, přidejte obě smetany, orestovaný česnek i s olejem, bylinky, kostičky chleba, kousky rybího masa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 23cm vyložte prvním plátem těsta tak, aby přečnívalo přes okraje. Potom naplňte rybí nádivkou. Okraje těsta zahněte dovnitř, potřete rozšlehaným vejcem a zakryjte druhým plátem vykrojeným podle velikosti formy. Nakonec z odkrojků těsta vytvořte nahoru ozdoby podle vlastní fantazie – rybičky, zdobený okraj, mřížku...

3 Posypte hrubou solí a pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte teplé či studené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit