Voní prázdninami a sušená pomerančová kůra ještě nádherně zvýrazní její chuť
1 V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.
2 Přilijte rajčatové pyré, 50 ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem.
3 Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. Omáčka vydrží v lednici dva až tři dny; můžete ji také zamrazit a v zimě využít, kdykoli se vám zasteskne po létě…
Jak na kůru:
Oloupejte ji ze šesti pečlivě omytých pomerančů a rozložte v jedné vrstvě na plech. Sušte v troubě předehřáté na 110 (90) stupňů asi šest hodin, až zkřehne a snadno se láme.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9 nejlepších receptů na rajskou omáčku(9 receptů)
Komentáře
03.09.2007 13:18
Apetit 8/05
06.03.2008 12:18
nechybí něco?
23.08.2008 18:04
Provance