0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Provensálská rajská omáčka

Rychlá omáčka na špagety
ZDROJ: Krista Stuchcio/Unsplash
sdílet:

Provensálská rajská omáčka

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 800g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 645 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 48 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní prázdninami a sušená pomerančová kůra ještě nádherně zvýrazní její chuť

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
sušená pomerančová kůra 4 proužek
nemusí být
rajče 600 g
pevná a zralá
rajčatová passata - pyré 2 PL
cukr 1 ČL
sůl
pepř

1 V kastrolu rozpalte olej. Přidejte cibuli, česnek i pomerančovou kůru a na mírném plameni smažte, dokud cibule nezměkne. Rajčata nasekejte na větší kousky a přihoďte je k základu omáčky.

2 Přilijte rajčatové pyré, 50 ml vody a za občasného míchání mírně vařte čtvrt hodiny, dokud rajčata nezměknou. Můžete osolit a poté dochutit cukrem a pepřem.

3 Odstraňte pomerančovou kůru. Omáčku vlijte do mixéru a rozmixujte ji dohladka. Pokud chcete, aby byla obzvlášť jemná, ještě ji propasírujte sítem. Omáčka vydrží v lednici dva až tři dny; můžete ji také zamrazit a v zimě vy­užít, kdykoli se vám zasteskne po létě…

Jak na kůru:
Oloupejte ji ze šesti pečlivě omytých pomerančů a rozložte v jedné vrstvě na plech. Sušte v troubě předehřáté na 110 (90) stupňů asi šest hodin, až zkřehne a snadno se láme.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Co takhle bobkový list, nové koření, citronová šťáva a skořice,

Anonym

super, jednoduché, vůně se line kuchyní, jako vždy terfa do černého....

Obchod Apetit