Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.7/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1723 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 151 g
Tuky 74 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jsou nejběžnější ‚rychlovkou‘, ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Tenké plátky choriza můžete zaměnit za libovou anglickou slaninu, vegetariáni za plátky rajčat a kolečka oliv... Tomu říkám skutečná domácí kouzla!

Související recepty

Suroviny

na jemné plátky - lze nahradit anglickou slaninou nebo rajčaty
petrželka hrst
nakládané
olivový olej 2 PL
pepř ½ PL
mletý
nastrouhaný
sůl

Postup

1

Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.

2

Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.

3

Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.

4

Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.

5

Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

30.11.2007 10:44
krásně to vonělo, moc hezky vypadalo, ale co se týče pikantnosti, jsem to čekal více pikantní alias ostřejší. přístě použiju čerstvý pepř.
19.08.2008 14:50
Zkuste radši chili, ostří lépe a není tak aromatické, pepř by ve větším množství mohl převládnout nad paprikovou chutí.
29.08.2007 14:56
Recept se nachází v č. 7/04, str.16

Apetit magazín