Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 138 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší večeře pro celou rodinu.

Suroviny

špagety 400 g
lze nahradit jinými těstovinami
slanina 4 plátky
cuketa 2 ks
oloupaná, lze nahradit pytlíkem mraženého hrášku
rajčata cherry 200 g
olivový olej 2 PL
bazalkové pesto 4 PL
parmazán
strouhaný, lze nahradit jiným strouhaným sýrem

1 Uvařte těstoviny
Ve velkém hrnci uvedťe do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a vařte přesně podle uvedeného návodu. Nepřekračujte doporučenou dobu vaření, aby těstoviny nebyly mazlavé. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.

2 Nakrájejte slaninu, cuketu a rajčata
Zatímco se připravují těstoviny, nakrájejte slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojte napůl, velká stejně jako cuketu pokrájejte na kostky.

3 Restujte
Ve velké hluboké pánvi rozpalte olej, vsypte slaninu a zhruba 5 minut ji vypékejte dokřupava. Přidejte cuketu a rajčátka, restujte ještě 2–3 minuty.

4 Přidejte těstoviny
Těstoviny slijte, několik lžic vody z vaření přilijte k restované zelenině a těstoviny vsypte do pánve. Přidejte pesto a promíchejte, aby se vše hezky spojilo. Na talířích posypte sýrem.

 

Kouzelná přísada:
O třídu výš katapultuje tuhle rychlou večeři italské PESTO – směs sekaných bylinek s oříškovými jádry v oleji, ochucená česnekem.

Nejčastější kombinací je směs bazalky a piniových oříšků (jadérek ze šišek borovic pinií), ale najdou se i pesta jiná. Pesto je pikantní, voňavé a hned po ruce. K dostání je asi za 49 Kč v běžné síti supermarketů, obvykle hned vedle kečupů v sekci "vše na špagety".

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

tyto spagety jsou genialni, doma na ne mame navyk !!

Anonym

toto jídlo vaříme už léta a stále nám moc chutná

Anonym

Dobrý den, potřebovala bych poradit s hledanim zamestnani- nemam s tim doposud zadne zkusenosti a opravdu si nevim rady- prozatim jsem se zaregistrovala na nekolika pracovnich portalech www.pracw.cz, www.prace-rychle.cz atd. ale co dál?? Poradte mi prosim. Petra R.

Anonym

já jsem našla dobrou práci díky kamarádce, měl ajsem štěstí. Někde se práce hledá hůř, někde líp a záleží taky na tom, co chceš dělat.e jen zaregistrovat se na portálu asi nestačí. A taky bych doporučovala dál na sobě pracovat, dobře vypadat, usmívat se a být milá a vzdělávat se, chodit do školy nebo do kurzu.

Anonym

Zkuste malou obměnu-místo plátků slaniny orestujte krevety, špagety získají úplně jiný nádech a je to vážně dobrota :)

Anonym

Tento receptik patri mezi me oblibene jiz od prvniho cisla Apetitu...delam je casto, protoze jsou neskutecne dobre...jednoduche...rychle a vysledek je efektivne dobry :-) Doporucuju!!!

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit