Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety za 20 minut po příchodu z práce
Špagety za 20 minut po příchodu z práce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 138 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší večeře pro celou rodinu.

Suroviny

lze nahradit jinými těstovinami
slanina 4 plátky
oloupaná, lze nahradit pytlíkem mraženého hrášku
rajčata cherry 200 g
olivový olej 2 PL
bazalkové pesto 4 PL
strouhaný, lze nahradit jiným strouhaným sýrem

Postup

1

Uvařte těstoviny
Ve velkém hrnci uvedťe do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a vařte přesně podle uvedeného návodu. Nepřekračujte doporučenou dobu vaření, aby těstoviny nebyly mazlavé. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.

2

Nakrájejte slaninu, cuketu a rajčata
Zatímco se připravují těstoviny, nakrájejte slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojte napůl, velká stejně jako cuketu pokrájejte na kostky.

3

Restujte
Ve velké hluboké pánvi rozpalte olej, vsypte slaninu a zhruba 5 minut ji vypékejte dokřupava. Přidejte cuketu a rajčátka, restujte ještě 2–3 minuty.

4

Přidejte těstoviny
Těstoviny slijte, několik lžic vody z vaření přilijte k restované zelenině a těstoviny vsypte do pánve. Přidejte pesto a promíchejte, aby se vše hezky spojilo. Na talířích posypte sýrem.

Kouzelná přísada:
O třídu výš katapultuje tuhle rychlou večeři italské PESTO – směs sekaných bylinek s oříškovými jádry v oleji, ochucená česnekem.Nejčastější kombinací je směs bazalky a piniových oříšků (jadérek ze šišek borovic pinií), ale najdou se i pesta jiná. Pesto je pikantní, voňavé a hned po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

16.07.2009 11:06
Řeknu vám, že jsem vždycky měla averzi na cuketu, ani vlastně nevím proč. Tento recept mě ale nadchl, jednoduché, rychlé, lehké a naprosto VYNIKAJÍCÍ. Všichni jsme si pochutnali
31.03.2008 13:14
Tento receptik patri mezi me oblibene jiz od prvniho cisla Apetitu...delam je casto, protoze jsou neskutecne dobre...jednoduche...rychle a vysledek je efektivne dobry :-) Doporucuju!!!
05.03.2008 19:23
Zkuste malou obměnu-místo plátků slaniny orestujte krevety, špagety získají úplně jiný nádech a je to vážně dobrota :)
20.08.2007 17:08
toto jídlo vaříme už léta a stále nám moc chutná
28.05.2007 13:44
tyto spagety jsou genialni, doma na ne mame navyk !!
30.10.2006 14:21
Naprosto dokonalé :o))) Vyzkoušejte!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...