Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Puntíkatý dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9334 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 667 g
Tuky 669 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové puntíky, kam se podíváš - na povrchu dortu i uvnitř!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 3,5 ČL
sůl ½ ČL
máslo 150 g
změklé
rostlinný olej 80 g
čokoládové pecičky 220 g
Na náplň
podle chuti
káva instantní 2 ČL
granule
čokoládové pecičky 100 g
Na ozdobu
čokoládové pecičky 250 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C a tři formy o průměru 18cm vyložte pečicím papírem.

2

Mouku, kypřicí prášek a sůl promíchejte v míse. Máslo, olej a cukr prošlehejte do nadýchané pěny, postupně do ní zašlehejte bílky, moučnou směs a podmáslí. Nakonec opatrně vmíchejte čokoládové pecičky. Těsto rozdělte do forem a pečte 30–40 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte vychladnout.

3

Na náplň: Mascarpone promíchejte s cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha a zlehka přimíchejte k mascarpone. Krém rozdělte na poloviny. Kávu zalijte trochou vroucí vody, nechte vychladnout a opatrně vmíchejte do jedné poloviny krému. Pak vmíchejte čokoládové pecičky.

4

Na první korpus naneste polovinu kávového krému. Posaďte na něj druhý korpus a na něj rozetřete zbylý krém. Na něj usaďte třetí korpus a celý dort začistěte – krém, který se po stranách začne vytlačovat, rozetřete na boky dortu. Dejte chladit, aby krém ztuhl. Pak celý dort potřete neobarvenou polovinou krému, vrch dortu ozdobte pomocí cukrářského sáčku a na boky nalepte čokoládové pecičky. Zbylé pecičky nasekejte a ozdobte jimi vrch dortu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3