Čokoládové puntíky, kam se podíváš - na povrchu dortu i uvnitř!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C a tři formy o průměru 18cm vyložte pečicím papírem.
Mouku, kypřicí prášek a sůl promíchejte v míse. Máslo, olej a cukr prošlehejte do nadýchané pěny, postupně do ní zašlehejte bílky, moučnou směs a podmáslí. Nakonec opatrně vmíchejte čokoládové pecičky. Těsto rozdělte do forem a pečte 30–40 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte vychladnout.
Na náplň: Mascarpone promíchejte s cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha a zlehka přimíchejte k mascarpone. Krém rozdělte na poloviny. Kávu zalijte trochou vroucí vody, nechte vychladnout a opatrně vmíchejte do jedné poloviny krému. Pak vmíchejte čokoládové pecičky.
Na první korpus naneste polovinu kávového krému. Posaďte na něj druhý korpus a na něj rozetřete zbylý krém. Na něj usaďte třetí korpus a celý dort začistěte – krém, který se po stranách začne vytlačovat, rozetřete na boky dortu. Dejte chladit, aby krém ztuhl. Pak celý dort potřete neobarvenou polovinou krému, vrch dortu ozdobte pomocí cukrářského sáčku a na boky nalepte čokoládové pecičky. Zbylé pecičky nasekejte a ozdobte jimi vrch dortu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé slavnostní dorty(20 receptů )
- Dorty pro maminku: 24 dortů pro den matek(21 receptů )