Puntíkatý dort

Puntíkatý dort

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9334 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 667 g
Tuky 669 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové puntíky, kam se podíváš - na povrchu dortu i uvnitř!

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 440 g
kypřicí prášek do pečiva 3.5 ČL
sůl 0.5 ČL
máslo 150 g
změklé
rostlinný olej 80 g
krupicový cukr 330 g
bílek 5 ks
podmáslí 250 g
čokoládové pecičky 220 g
Na náplň
mascarpone 800 g
moučkový cukr
podle chuti
smetana ke šlehání 400 ml
33%
2 ČL
instatní káva granule
čokoládové pecičky 100 g
Na ozdobu
čokoládové pecičky 200 g

1 Troubu předehřejte na 160°C a tři formy o průměru 18cm vyložte pečicím papírem.

2 Mouku, kypřicí prášek a sůl promíchejte v míse. Máslo, olej a cukr prošlehejte do nadýchané pěny, postupně do ní zašlehejte bílky, moučnou směs a podmáslí. Nakonec opatrně vmíchejte čokoládové pecičky. Těsto rozdělte do forem a pečte 30–40 minut, dokud zapíchnutá špejle nevyjde suchá. Nechte vychladnout.

3 Na náplň: Mascarpone promíchejte s cukrem. Smetanu ušlehejte dotuha a zlehka přimíchejte k mascarpone. Krém rozdělte na poloviny. Kávu zalijte trochou vroucí vody, nechte vychladnout a opatrně vmíchejte do jedné poloviny krému. Pak vmíchejte čokoládové pecičky.

4 Na první korpus naneste polovinu kávového krému. Posaďte na něj druhý korpus a na něj rozetřete zbylý krém. Na něj usaďte třetí korpus a celý dort začistěte – krém, který se po stranách začne vytlačovat, rozetřete na boky dortu. Dejte chladit, aby krém ztuhl. Pak celý dort potřete neobarvenou polovinou krému, vrch dortu ozdobte pomocí cukrářského sáčku a na boky nalepte čokoládové pecičky. Zbylé pecičky nasekejte a ozdobte jimi vrch dortu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit