Narozeninový dort chiffon, jejž pro Apetit upekl a nazdobil Josef Maršálek, je podobně jako tkanina stejného názvu jemný, lehký a nadýchaný. Barvu dortu můžete zvolit podle květin, jaké máte na jeho dozdobení k dispozici. „Moje idea je vyběhnout na louku s herbářem, natrhat kytky a teprve pak řešit barvu,“ říká známý cukrář.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na chiffon
Na šlehanou ganache se zázvorem
Na limetový kaviár
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 15540 kcal
- Bílkoviny 194 g
- Sacharidy 576 g
- Tuky 1384 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/5
Rozkvetlé květnové číslo, které vychází už 15. 4., se nese v duchu májových lásek a oslav 17. narozenin Apetitu. Přijměte naše pozvání na slavnostní narozeninový oběd a ochutnejte naprosto dechberoucí chiffonový dort, který pro vás upekl sám Josef Maršálek. Své lásce připravte zamilované dezerty, které mohou svou sladkostí směle konkurovat polibkům pod rozkvetlou třešní, či delikátní pokrmy z bílého chřestu. Představíme vám také novou kuchařku Gordona Ramsaye či projekt Skromné jídlo první šéfredaktorky Apetitu Hanky Michopulu, jenž si klade za cíl pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kteří jsou ve velmi nelehké situaci. Apetit, napsáno s chutí.