0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort Míša

Dort Míša
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort Míša

4.1/5 Počet hodnocení: 432
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4924 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 371 g
Tuky 310 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort Míša, inspirovaný nanukem s obrázkem medvídka na obalu, chutná dětem i dospělým, kombinace svěžího tvarohu a hezké čokolády totiž nestárne!

Suroviny

Na kakaový korpus
máslo
na formu
mouka pšeničná hrubá
na formu
vejce 4 ks
bílky a žloutky oddělené
krupicový cukr 8 PL
rostlinný olej 2 PL
mouka pšeničná polohrubá 4 PL
kakao holandského typu 1 PL
Na tvarohový krém
máslo 150 g
nakrájené na kostky
moučkový cukr 150 g
tučný (2x kostka)
minimálně 33%
Na čokoládovou polevu
minimálně 33%
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná

Postup

1

Upečte korpus. Troubu předehřejte na 160°C. Rozevíratelnou dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Z bílků začněte šlehat sníh; když zbělá, přidejte do něj postupně jednu po druhé 4 lžíce cukru a pokračujte ve šlehání, dokud nebude sníh pevný a lesklý.

2

Zbylé 4 lžíce cukru nasypte ke žloutkům, přilijte olej a okamžitě vyšlehejte do světlé pěny. Mouku smíchejte s kakaem a prosejte do žloutkové pěny, přidejte 2 lžíce sněhu a zlehka zapracujte, až se směs spojí. Po částech vmíchejte zbylý sníh tak, aby v těstě zůstalo co nejvíc vzduchu. Těsto nalijte do dortové formy. Pečte asi 15 minut – korpus je hotový, když je povrch těsta upečený a boky se začínají oddělovat od formy. Nechte ve formě vychladnout, nejlépe na mřížce.

3

Na krém utřete změklé máslo s cukrem, ke směsi zašlehejte tvaroh a smetanu. Na korpus ve formě navrstvěte krém a dejte vychladit.

4

Smetanu na polevu ohřejte (ale nevařte) a horkou nalijte na nasekanou čokoládu. Rozmíchejte na hladkou polevu a okamžitě ji rozetřete na dort. Pro zarovnané okraje ponechte dort při nanášení polevy ve formě. Podávejte vychlazený. Nejlepší je druhý den, kdy se rozleží, korpus zvláční a chutě se spojí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč