Ryba po mlynářsku

Ryba po mlynářsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 58 g
Tuky 128 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní chuť. Francouzskou klasiku ideálně doladí hnědá máslová omáčka.

Suroviny

ryba 4 ks
s kůží, každá asi o váze 150g, např.platýs
mouka pšeničná hladká 6 PL
olivový olej 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
máslo 80 g
citronová štáva
z jednoho citronu
kapary 2 PL
nemusí být
sůl
pepř
1. Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.

2. Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.

3. Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.

Komentáře

Anonym

vyzkoušela jsem tuto variantu: pepř jsem nahradila mletými feferonkami a kapary najemno pokrájeným česnekem. Postup přípravy stejný. Mohu dopručit.

Obchod Apetit