Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní chuť. Francouzskou klasiku ideálně doladí hnědá máslová omáčka.
Suroviny
Postup
Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.
Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.
Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.
Komentáře