0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba po mlynářsku

Ryba po mlynářsku
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Ryba po mlynářsku

4.1 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 58 g
Tuky 128 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní chuť. Francouzskou klasiku ideálně doladí hnědá máslová omáčka.

Suroviny

ryba 4 ks
s kůží, každá asi o váze 150g, např.platýs
mouka pšeničná hladká 6 PL
olivový olej 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
máslo 80 g
citronová štáva
z jednoho citronu
kapary 2 PL
nemusí být
sůl
pepř

Postup

1

Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.

2

Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.

3

Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.

Související články

Jak připravit sladkovodní ryby
  • Zajímavosti

Jak připravit sladkovodní ryby

Co: Kurz vařeníKdy: 9. 7. 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3 Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...

Komentáře

Anonym

vyzkoušela jsem tuto variantu: pepř jsem nahradila mletými feferonkami a kapary najemno pokrájeným česnekem. Postup přípravy stejný. Mohu dopručit.

Obchod Apetit