Pečená ryba s brambůrkami

Pečená ryba s brambůrkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5564 kcal
Bílkoviny 293 g
Cukr 375 g
Tuky 304 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Svůdně rychlé jídlo

Suroviny

brambory 1 kg
velké, pevné
olej
na zakapání a vymazání plechu
treska 12 ks
lze nahradit jinými filetami z pevné bílé ryby
sůl
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 1 PL
bílek 3 ks
lehce rozšlehané s mlékem
strouhanka 160 g
kukuřičné lupínky 40 g
Na tatarskou omáčku
žloutek 2 ks
citronová štáva 1 PL
sůl 0.5 ČL
1 ČL
kremžské hořčice lze nahradit dijonskou
olej 250 ml
mléko 2 PL
okurky nakládané 2 PL
jemně nasekané
kapary 2 PL
pažitka 2 PL
jemne nasekaná

1. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné centimetr a půl, a ty pak na centimetr široké hranolky. Rozložte je na plech a zakapejte olejem. Nepřikryté je pečte do zlatohněda (trvá to kolem 35 minut).

2. Mouku nasypte na talířek nebo prkénko. Každé filé mírně osolte a z obou stran obalte v mouce (trochu přitlačte, aby držela; pak plátek ryby oklepejte). Poté filé protáhněte v bílcích rozšlehaných s mlékem a nakonec je obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky a oklepte.

3. Plátky ryby naklaďte na vymazaný plech; až se budou brambory péct čtvrt hodiny, vložte nad ně plech s filé a oboje pečte ještě dvacet minut.

4. Mezitím si připravte tatarskou omáčku: žloutky, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do nádoby robota a dohladka prošlehejte. ­Otvorem ve víku tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne (trvá to asi pět minut). Nemáte-li robota, prošlehávejte metlou a olej přilévejte po kapkách, později tenkým pramínkem.

5. Přelijte základ ,tatarky‘ do misky; pokud se vám omáčka zdá moc hustá, zřeďte ji trochou mléka. Vmíchejte zbylé ingredience, vytáhněte z trouby rybu i brambory a servírujte.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit