Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5574 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 376 g
Tuky 304 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svůdně rychlé jídlo

Suroviny

velké, pevné
olej
na zakapání a vymazání plechu
treska 12 ks
lze nahradit jinými filetami z pevné bílé ryby
sůl
lehce rozšlehané s mlékem
strouhanka 160 g
kukuřičné lupínky - cornflakes 40 g
rozdrcené
Na tatarskou omáčku
sůl ½ ČL
hořčice kremžská 1 ČL
lze nahradit dijonskou
olej 250 ml
jemně nasekané
kapary 2 PL
odkapané
pažitka 2 PL
jemne nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné centimetr a půl, a ty pak na centimetr široké hranolky. Rozložte je na plech a zakapejte olejem. Nepřikryté je pečte do zlatohněda (trvá to kolem 35 minut).

3

Mouku nasypte na talířek nebo prkénko. Každé filé mírně osolte a z obou stran obalte v mouce (trochu přitlačte, aby držela; pak plátek ryby oklepejte). Poté filé protáhněte v bílcích rozšlehaných s mlékem a nakonec je obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky a oklepte.

4

Plátky ryby naklaďte na vymazaný plech; až se budou brambory péct čtvrt hodiny, vložte nad ně plech s filé a oboje pečte ještě dvacet minut.

5

Mezitím si připravte tatarskou omáčku: žloutky, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do nádoby robota a dohladka prošlehejte. ­Otvorem ve víku tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne (trvá to asi pět minut). Nemáte-li robota, prošlehávejte metlou a olej přilévejte po kapkách, později tenkým pramínkem.

6

Přelijte základ ,tatarky‘ do misky; pokud se vám omáčka zdá moc hustá, zřeďte ji trochou mléka. Vmíchejte zbylé ingredience, vytáhněte z trouby rybu i brambory a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:31
Recept se nachází v č.10/04, str.28

Apetit magazín