0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená ryba s brambůrkami

Pečená ryba s brambůrkami

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5574 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 376 g
Tuky 304 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svůdně rychlé jídlo

Suroviny

brambory 1 kg
velké, pevné
olej
na zakapání a vymazání plechu
treska 12 ks
lze nahradit jinými filetami z pevné bílé ryby
sůl
mouka pšeničná hladká 2 PL
mléko 1 PL
lehce rozšlehané s mlékem
strouhanka 160 g
kukuřičné lupínky - cornflakes 40 g
rozdrcené
Na tatarskou omáčku
žloutek 2 ks
citronová šťáva 1 PL
sůl ½ ČL
hořčice kremžská 1 ČL
lze nahradit dijonskou
olej 250 ml
mléko 2 PL
okurky nakládané 2 PL
jemně nasekané
kapary 2 PL
odkapané
pažitka 2 PL
jemne nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné centimetr a půl, a ty pak na centimetr široké hranolky. Rozložte je na plech a zakapejte olejem. Nepřikryté je pečte do zlatohněda (trvá to kolem 35 minut).

3

Mouku nasypte na talířek nebo prkénko. Každé filé mírně osolte a z obou stran obalte v mouce (trochu přitlačte, aby držela; pak plátek ryby oklepejte). Poté filé protáhněte v bílcích rozšlehaných s mlékem a nakonec je obalte ve strouhance s kukuřičnými lupínky a oklepte.

4

Plátky ryby naklaďte na vymazaný plech; až se budou brambory péct čtvrt hodiny, vložte nad ně plech s filé a oboje pečte ještě dvacet minut.

5

Mezitím si připravte tatarskou omáčku: žloutky, citronovou šťávu, hořčici a sůl dejte do nádoby robota a dohladka prošlehejte. ­Otvorem ve víku tenkým pramínkem přilévejte olej a šlehejte, dokud směs nezhoustne (trvá to asi pět minut). Nemáte-li robota, prošlehávejte metlou a olej přilévejte po kapkách, později tenkým pramínkem.

6

Přelijte základ ,tatarky‘ do misky; pokud se vám omáčka zdá moc hustá, zřeďte ji trochou mléka. Vmíchejte zbylé ingredience, vytáhněte z trouby rybu i brambory a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/04, str.28

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč