0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba v novinách

Ryba v novinách

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 346 g
Sacharidy 25 g
Tuky 160 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle efektní trik jsem odkoukala od Jamieho Olivera, který ho předváděl v televizním pořadu o vaření. Na první pohled se to zdá neuvěřitelné: celou vykuchanou rybu naplníte voňavými bylinami, důkladně okořeníte, zabalíte do novin a dáte na gril. Vtip spočívá v tom, že než noviny shoří, bude losos nebo pstruh hotový.

Suroviny

ryba 2 kg
losos nebo jiná mořská ryba, pstruh
bylinky 1 svazek
aromatické, např. kopr, pažitka, petrželka
česnek 1 ks
celá palice
chilli paprička
sušená drcená, podle chuti
sůl
pepř

1Rybu vykuchejte a rozkrojte tak, aby vznikla kapsa (nebo o takovou ,úpravu‘ požádejte v obchodě). Posolte, vymažte zevnitř i zvenku česnekem, okořeňte pepřem nebo chilli a naplňte bylinkami.

2Zabalte do papíru na pečení a do novin a omotejte lýkem. Grilujte z obou stran 15 až 20 minut. Podávejte s grilovanými bramborami či se salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

A co to olovo v tiskařské černi, když tedy v novinách? Není z ryby tak trochu časovaný granát?

Anonym

Ten dil pripravy lososa jsem videla. Podle puvodniho Jamieho receptu se ryba jeste prolozila platky citronu. Ryba se zabalila do bylinek (cela) a potom do mokrych novin a zavazala.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč