Ryba v novinách

Ryba v novinách

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 346 g
Sacharidy 25 g
Tuky 160 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle efektní trik jsem odkoukala od Jamieho Olivera, který ho předváděl v televizním pořadu o vaření. Na první pohled se to zdá neuvěřitelné: celou vykuchanou rybu naplníte voňavými bylinami, důkladně okořeníte, zabalíte do novin a dáte na gril. Vtip spočívá v tom, že než noviny shoří, bude losos nebo pstruh hotový.

Související recepty

Suroviny

ryba 2 kg
losos nebo jiná mořská ryba, pstruh
bylinky 1 svazek
aromatické, např. kopr, pažitka, petrželka
česnek 1 ks
celá palice
chilli paprička
sušená drcená, podle chuti
sůl
pepř

1Rybu vykuchejte a rozkrojte tak, aby vznikla kapsa (nebo o takovou ,úpravu‘ požádejte v obchodě). Posolte, vymažte zevnitř i zvenku česnekem, okořeňte pepřem nebo chilli a naplňte bylinkami.

2Zabalte do papíru na pečení a do novin a omotejte lýkem. Grilujte z obou stran 15 až 20 minut. Podávejte s grilovanými bramborami či se salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

A co to olovo v tiskařské černi, když tedy v novinách? Není z ryby tak trochu časovaný granát?

Anonym

Ten dil pripravy lososa jsem videla. Podle puvodniho Jamieho receptu se ryba jeste prolozila platky citronu. Ryba se zabalila do bylinek (cela) a potom do mokrych novin a zavazala.

Obchod Apetit