Tenhle efektní trik jsem odkoukala od Jamieho Olivera, který ho předváděl v televizním pořadu o vaření. Na první pohled se to zdá neuvěřitelné: celou vykuchanou rybu naplníte voňavými bylinami, důkladně okořeníte, zabalíte do novin a dáte na gril. Vtip spočívá v tom, že než noviny shoří, bude losos nebo pstruh hotový.
Suroviny
ryba
2
kg
losos nebo jiná mořská ryba, pstruh
bylinky
1
svazek
aromatické, např. kopr, pažitka, petrželka
česnek
1
ks
celá palice
sušená drcená, podle chuti
sůl
pepř
1Rybu vykuchejte a rozkrojte tak, aby vznikla kapsa (nebo o takovou ,úpravu‘ požádejte v obchodě). Posolte, vymažte zevnitř i zvenku česnekem, okořeňte pepřem nebo chilli a naplňte bylinkami.
2Zabalte do papíru na pečení a do novin a omotejte lýkem. Grilujte z obou stran 15 až 20 minut. Podávejte s grilovanými bramborami či se salátem.
Komentáře
01.01.2007 12:53
Ryba v novinách
24.01.2008 16:17
Citron a mokre noviny