Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!
Suroviny
Postup
Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly.
Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.
Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.
Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.
Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.
NĚCO NAVÍC
Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Večeře z grilu: zelenina jako příloha i hlavní chod(20 receptů)