0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované plněné papriky s kuskusem

Grilované plněné papriky s kuskusem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 185 g
Tuky 129 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!

Suroviny

olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
česnek 2 stroužky
drcený
kuskus 200 g
+ zeleninový vývar – množství dle návodu na obalu
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
mozzarella 120 g
nakrájená na kostičky nebo natrhaná
sýr s modrou plísní 150 g
rozdrobený nebo na kostičky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika červená 3 ks
kulatá
paprika žlutá 3 ks
kulatá

Postup

1

Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly.

 
2

Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.

 
3

Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.

 
4

Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.

 

5

Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.

NĚCO NAVÍC
Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč