Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované plněné papriky s kuskusem
Pečené plněné papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované plněné papriky s kuskusem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2322 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 185 g
Tuky 129 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
piniové oříšky 50 g
česnek 2 stroužky
drcený
kuskus 200 g
+ zeleninový vývar – množství dle návodu na obalu
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená najemno
rajčata cherry 150 g
rozpůlená
nakrájená na kostičky nebo natrhaná
rozdrobený nebo na kostičky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
bazalka 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
kulatá
kulatá

Postup

1

Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly.

 
2

Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.

 
3

Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.

 
4

Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.

 

5

Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.

NĚCO NAVÍC
Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín