Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šumivá ustřicová polévka

Šumivá ustřicová polévka

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 78 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Švédsku je nejznámější hrachovka s tymiánem – jí se tradičně ve čtvrtek, a to i ve školních jídelnách –, ale Katarina nás oslnila jinou polévkou. Jednoduchou, i když ne zrovna prostonárodní…

Suroviny

smetana 60 ml
najemno
vývar 200 ml
v kostce
ústřice 8 ks
sůl
pepř
cukr
na dochucení
řeřicha
čerstvá, na ozdobení
koriandr čerstvý
lze nahradit petrželkou,na ozdobení

Postup

1

Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.

2

Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.

3

Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

11.04.2008 15:22
S těmi ustřicemi si děláte legraci? To ma být vegetarianské jídlo?
29.08.2007 14:47
Recept se nachází v č. 7/04, str.74