Šumivá ustřicová polévka

Šumivá ustřicová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1337 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 78 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ve Švédsku je nejznámější hrachovka s tymiánem – jí se tradičně ve čtvrtek, a to i ve školních jídelnách –, ale Katarina nás oslnila jinou polévkou. Jednoduchou, i když ne zrovna prostonárodní…

Suroviny

smetana 60 ml
máslo 3 PL
cibule 1 ks
najemno
vývar 200 ml
v kostce
víno šumivé 300 ml
ústřice 8 ks
sůl
pepř
muškátový oříšek
cukr
na dochucení
řeřicha
čerstvá, na ozdobení
koriandr
lze nahradit petrželkou,na ozdobení

1Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Vsypte ústřice vyjmuté z lastur a tři až pět minut povařte.

2Do polévky vlijte šumivé víno a smetanu a už ji dál nevařte. Dochuťte solí, pepřem, trochou cukru a strouhněte do ní muškátového oříšku.

3Před podáváním ozdobte lístky koriandru, řeřichy nebo petrželky. K polévce můžete servírovat krajíčky opečeného toustového chleba – nejlépe překrojené na trojúhelníky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit