Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2033 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 109 g
Tuky 114 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Mušle miluji! Uvařeny jsou raz dva, zato u stolu si můžete dávat načas, vybírat maso, máčet bagetu ve šťávě, popíjet zbylý cidre a lenošit,“ říká o svém zamilovaném receptu Darina Sieglová, redaktorka Apetitu.

Suroviny

slávky 1 kg
čerstvé
jarní cibulka 8 ks
na šikmé plátky
česnek 2 stroužek
nasekané
cider 250 ml
suchý francouzský
tymián 4 snítka
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
bageta
k podávání

Postup

1

Mušle důkladně očistěte, omyjte a propláchněte, abyste je zbavili nečistot, chaluh a písku. Vyhoďte všechny otevřené. Pokud si nejste jisti, jestli jsou všechny zbylé mušle v pořádku, poklepejte všemi pootevřenými o hranu dřezu – pokud se zavřou, jsou ještě živé a jedlé.

2

V hlubokém hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm jarní cibulku a česnek, míchejte asi minutu. Potom přilijte cider, vhoďte tymián a mušle a vařte přiklopené 3–4 minuty, aby se mušle začaly otevírat. Pak přilijte smetanu, osolte, případně i opepřete a vmíchejte petrželku. Ihned podávejte s bagetkou a zbylým ciderem.

TIPY & TRIKY

Klasiku s bílým vínem vyměňte za recept se cidrem (jablečné víno, koupíte např. na www.cidrerie.cz nebo během francouzských dní v Lidlu). Cidre je na rozdíl od vína v omáčce jemnější, a navíc při následném popíjení v horkém létě nestoupá tak rychle do hlavy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Komentáře

16.08.2015 20:37

dnes jsem vařila poprvé, a musím říct, že je to jednoduchý recept s maximálním efektem, možná i protože jsem koupila slávky úplně čerstvé ( jsem v zahraničí )

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč