Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mušle na cidru

„Mušle miluji! Uvařeny jsou raz dva, zato u stolu si můžete dávat načas, vybírat maso, máčet bagetu ve šťávě, popíjet zbylý cidre a lenošit,“ říká o svém zamilovaném receptu Darina Sieglová, redaktorka Apetitu.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 1 kg čerstvých mušlí
    • 25 g másla
    • 8 jarních cibulek, nakrájených na šikmé plátky
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 250 ml suchého francouzského cideru 
    • 4 snítky tymiánu
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • bageta k podávání

     

Příprava jídla

1 Mušle důkladně očistěte, omyjte a propláchněte, abyste je zbavili nečistot, chaluh a písku. Vyhoďte všechny otevřené. Pokud si nejste jisti, jestli jsou všechny zbylé mušle v pořádku, poklepejte všemi pootevřenými o hranu dřezu – pokud se zavřou, jsou ještě živé a jedlé.

2 V hlubokém hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm jarní cibulku a česnek, míchejte asi minutu. Potom přilijte cider, vhoďte tymián a mušle a vařte přiklopené 3–4 minuty, aby se mušle začaly otevírat. Pak přilijte smetanu, osolte, případně i opepřete a vmíchejte petrželku. Ihned podávejte s bagetkou a zbylým ciderem.

TIPY & TRIKY

Klasiku s bílým vínem vyměňte za recept se cidrem (jablečné víno, koupíte např. na  www.cidrerie.cz nebo během francouzských dní v Lidlu). Cidre je na rozdíl od vína v omáčce jemnější, a navíc při následném popíjení v horkém létě nestoupá tak rychle do hlavy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronový dort

Pasta alla Norma

Vepřové souvlaki

Tvarohovo-makový koláč (Kleckselkuchen)

Vůně Středomoří

Komentáře

Obrazek uzivatele
dnes jsem vařila poprvé, a musím říct, že je to jednoduchý recept s maximálním efektem, možná i protože jsem koupila slávky úplně čerstvé ( jsem v zahraničí )

Přidat komentář