Nastartují vaše chuťové pohárky hned v úvodu opulentní hostiny.
Suroviny
Postup
Na ochucené máslo utřete dohladka všechny suroviny. Směs naneste na fólii a pevně ji zabalte do válečku. Uložte v lednici či mrazáku a nechte ztuhnout.
Cibulky omyjte, podélně rozpulte a nakrájejte na silnější nudle, asi jako tagliatelle. Vložte je na pařák nad horkou vodu a vařte asi 6 minut doměkka. Osolte a odložte stranou.
Mušle osušte kuchyňským papírem a osolte a opepřete. Rozpalte pánev se silným dnem, vlijte olej, a jakmile je horký, vložte do pánve mušle. Když je budete držet u sebe, zachovají si lépe tvar. Zprudka opékejte 2 minuty, otočte je plochou obracečkou a opečte je minutu i z druhé strany dozlatova.
Pánev stáhněte z ohně, dejte do ní plátky ochuceného másla, a jakmile se rozpustí, přelijte ho lžící přes mušle.
Na talíře udělejte hnízda z cibulových nudlí, na každé položte 3 mušle a přelijte je omáčkou z pánve. Posypte petrželkou a podávejte s klínky citronu.