Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 10 minut 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6018 kcal
Bílkoviny 451 g
Sacharidy 115 g
Tuky 388 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nastartují vaše chuťové pohárky hned v úvodu opulentní hostiny.

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
hřebenatky 24 ks
nejlépe chlazené
olivový olej 2 PL
citron 2 ks
na klínky k podávání
sůl
pepř
Na ochucené máslo
máslo 400 g
změklé
chilli paprička 1 ks
červená (méně pálivá), zbavená semen
česnek 4 stroužky
drcený
citron 4 ks
kůra, jemně nasekaná
petrželka svazek
nasekaná k podávání

1 Na ochucené máslo utřete dohladka všechny suroviny. Směs naneste na fólii a pevně ji zabalte do válečku. Uložte v lednici či mrazáku a nechte ztuhnout.

2 Cibulky omyjte, podélně rozpulte a nakrájejte na silnější nudle, asi jako tagliatelle. Vložte je na pařák nad horkou vodu a vařte asi 6 minut doměkka. Osolte a odložte stranou.

3 Mušle osušte kuchyňským papírem a osolte a opepřete. Rozpalte pánev se silným dnem, vlijte olej, a jakmile je horký, vložte do pánve mušle. Když je budete držet u sebe, zachovají si lépe tvar. Zprudka opékejte 2 minuty, otočte je plochou obracečkou a opečte je minutu i z druhé strany dozlatova. Pánev stáhněte z ohně, dejte do ní plátky ochuceného másla, a jakmile se rozpustí, přelijte ho lžící přes mušle.

4 Na talíře udělejte hnízda z cibulových nudlí, na každé položte 3 mušle a přelijte je omáčkou z pánve. Posypte petrželkou a podávejte s klínky citronu.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit