Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře
Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mušle sv. Jakuba s ochuceným máslem na cibulce vařené v páře

4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6054 kcal
Bílkoviny 459 g
Sacharidy 179 g
Tuky 388 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nastartují vaše chuťové pohárky hned v úvodu opulentní hostiny.

Suroviny

jarní cibulka 8 ks
hřebenatky 24 ks
nejlépe chlazené
olivový olej 2 PL
na klínky k podávání
sůl
pepř
Na ochucené máslo
máslo 400 g
změklé
červená (méně pálivá), zbavená semen
česnek 4 stroužky
drcený
jemně nasekaná
petrželka svazek
nasekaná k podávání

Postup

1

Na ochucené máslo utřete dohladka všechny suroviny. Směs naneste na fólii a pevně ji zabalte do válečku. Uložte v lednici či mrazáku a nechte ztuhnout.

2

Cibulky omyjte, podélně rozpulte a nakrájejte na silnější nudle, asi jako tagliatelle. Vložte je na pařák nad horkou vodu a vařte asi 6 minut doměkka. Osolte a odložte stranou.

3

Mušle osušte kuchyňským papírem a osolte a opepřete. Rozpalte pánev se silným dnem, vlijte olej, a jakmile je horký, vložte do pánve mušle. Když je budete držet u sebe, zachovají si lépe tvar. Zprudka opékejte 2 minuty, otočte je plochou obracečkou a opečte je minutu i z druhé strany dozlatova.

4

Pánev stáhněte z ohně, dejte do ní plátky ochuceného másla, a jakmile se rozpustí, přelijte ho lžící přes mušle.

5

Na talíře udělejte hnízda z cibulových nudlí, na každé položte 3 mušle a přelijte je omáčkou z pánve. Posypte petrželkou a podávejte s klínky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...