0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na rybí polévky

Na rybí polévku můžete použít mořské i sladkovodní ryby, ze kterých snadno připravíte lahodné krémy nebo poctivé silné vývary. Recepty na rybí polévky jsou inspirované kuchyněmi přímořksých států. V zemích, kde značnou část obživy zajišťuje rybolov si jídelníček bez rybích polévek lze jen těžko představit.

...

 

Podle našich receptů si snadno připravíte například tradiční finskou nebo norskou polévku s lososem. Mořské plody září v receptech na polévku s krevetami nebo ústřicemi. Prvenství na seznamu receptů si trvale drží francouzská polévka bouillabaise nebo irský chowder, v našich končinách má své pevné místo polévka z kapra. Rybí polévky jsou lahodné a patří do pestrého jídelníčku.

Na přípravu rybí polévky můžete vždy použít běžně dostupné rybí filé, mražené filety nejrůznějších druhů ryb (treska, kapr, pangasius, candát, pstruh, losos, tuňák) i mořské plody jako slávky, vongole, olihně (kalamáry), krevety nebo chobotnice. Dáváte-li přednost lokálním surovinám, vyzkoušejte polévku z kapra.

Jak na poctivý rybí vývar? 

Rybí vývar tvoří základ rybích polévek. Poctivý tažený vývar je zdrojem bohaté chuti a cenné nutriční hodnoty. Podávání rybí polévky je u nás nejvíc spojeno s tradicí na Štědrý den. Rybí polévky jsou ale skvělé kdykoli během roku, protože patří k výživově bohatým jídlům.

  • Připravte si dokonalý rybí vývar podle našeho receptu a podávejte jej nejen k příležitosti štědrovečerní hostiny.
  • K přípravě základního rybího vývaru budete potřebovat: 3 skelety z bělomasé ryby, 1 malou rozpůlenou neoloupanou cibuli, 1 rozpůlenou palici česneku a sůl.
  1. Skelety, cibuli a česnek pečte v troubě rozehřáté na 200 ºC 30–40 minut. Poté přesuňte vše do hrnce, zalijte 1,25 l vody a nechte táhnout pod bodem varu 30 minut.
  2. V průběhu vaření sbírejte pěnu a na závěr vývar osolte dle chuti.
  3. Hotový vývar podávejte buď čirý s knedlíčky, nebo jej použijte jako základ pro přípravu středomořské polévky nebo třeba rybí polévky s lososem 

Pochutnejte si na poctivé rybí polévce 

Pokrmy z ryb jsou důležitou součástí pestrého jídelníčku a dle odborníků bychom ryby měli konzumovat 2–3x týdně. Dostatečnou dávku prospěšných látek obsažených v rybách vám dodají nejen hlavní rybí pokrmy, ale také rybí polévky. Čím je našemu organismu konzumace ryb prospěšná? 

  • Ryby obsahují důležité nenasycené mastné kyseliny omega–3.  
  • Rybí pokrmy jsouvýznamným potravinovým zdrojem vitaminu D, který potřebujeme pro správnou funkci imunitního systému.
  • V rybách se nachází vitamin A a minerály zinek, fosfor a selen. V menším množství nechybí ani vitaminy skupiny B. 
  • Díky přirozenému obsahu jódu prospívá konzumace ryb našemu nervovému systému a správné funkci štítné žlázy

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč