0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s plody moře a rajčaty

seafood pasta
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Těstoviny s plody moře a rajčaty

3.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 176 g
Tuky 24 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za pár minut u moře

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika sladká 1 ČL
rajče 400 g
konzerva, loupaná, sekaná
vývar kuřecí 1 l
z kostky
špagety (těstoviny) 300 g
na delší kousky
250 g
mořské plody mražené:povolit na pokoj. Teplota
petrželka hrst
sekaná
sůl
pepř
citron 1 ks
klínky k podávání

Postup

1

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a smažte na něm cibuli a česnek, aby začaly měknout (asi pět minut). Poprašte je paprikou, přilijte rajčata s nálevem a vývar. Uveďte do varu.

2

Snižte teplotu, aby se směs jen mírně vařila. Vsypte těstoviny a za občasného míchání vařte zhruba sedm minut.

3

Pak přimíchejte mořské plody a dejte směsi asi tři minuty na to, aby se prohřála a těstoviny došly.

4

Dochuťte solí a pepřem, posypte petrželkou a podávejte s citronem.

Tip: Španělský přízvuk jídlo získá, když do něj s rajčaty přidáte trochu šafránu a bílého vína.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit