Těstoviny s plody moře a chilli

Těstoviny s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s plody moře a chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 223 g
Tuky 68 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
zaděnky 500 g
mušle zaděnky (vongole)
slávky 500 g
mušle slávky (cozze)
víno bílé 125 ml
suché
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
špagety 400 g
chilli paprička 2 ks
sušené
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná z biocitronu
šalotka 4 ks
sépie 200 g
malé, očištěné, na malé kousky, chapadla + kolečka

Postup

1

Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty.

2

Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte).

3

Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte.

4

Polovinu mušlí vyloupejte.

5

Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

6

Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty.

7

Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.

8

Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu.

9

Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit