Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s plody moře a chilli
Těstoviny s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s plody moře a chilli

4.5/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 223 g
Tuky 68 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
zaděnky 500 g
mušle zaděnky (vongole)
slávky 500 g
mušle slávky (cozze)
suché
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
sušené
nastrouhaná z biocitronu
sépie 200 g
malé, očištěné, na malé kousky, chapadla + kolečka

Postup

1

Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty.

2

Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte).

3

Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte.

4

Polovinu mušlí vyloupejte.

5

Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

6

Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty.

7

Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.

8

Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu.

9

Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín