Těstoviny s plody moře

Těstoviny s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s plody moře

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 223 g
Tuky 68 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
zaděnky 500 g
mušle zaděnky (vongole)
slávky 500 g
mušle slávky (cozze)
víno bílé 125 ml
suché
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
špagety 400 g
chilli paprička 2 ks
sušené
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná z biocitronu
šalotka 4 ks
sépie 200 g
malé, očištěné, na malé kousky, chapadla + kolečka

1 Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty. Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte). Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte. Polovinu mušlí vyloupejte.

2 Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

3 Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty. Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.

4 Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu. Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit