0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s plody moře a chilli

Těstoviny s plody moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s plody moře a chilli

4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2679 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 223 g
Tuky 68 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
zaděnky 500 g
mušle zaděnky (vongole)
slávky 500 g
mušle slávky (cozze)
suché
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
špagety (těstoviny) 400 g
chilli paprička 2 ks
sušené
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná z biocitronu
šalotka 4 ks
sépie 200 g
malé, očištěné, na malé kousky, chapadla + kolečka

Postup

1

Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty.

2

Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte).

3

Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte.

4

Polovinu mušlí vyloupejte.

5

Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.

6

Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty.

7

Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.

8

Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu.

9

Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč