„Cozze a vongoleee,“ vyvolávala kolegyně Darinka názvy svých oblíbených mušlí v redakci tak hlasitě a tak dlouho, až jsme si připadaly jako v přístavu.
Suroviny
Postup
Na lžíci oleje opečte česnek. Přidejte oboje mušle (jen zavřené a očištěné nožíkem od řas a vyčnívajících lasturek), zvyšte plamen, přiklopte poklicí a nechte vařit 2 minuty.
Přilijte víno a dále vařte přiklopené, až se mušle otevřou (ty, které se neotevřely, bez milosti vyhoďte).
Vmíchejte polovinu petrželky a vypněte.
Polovinu mušlí vyloupejte.
Mezitím dejte vařit špagety podle návodu na obalu.
Na zbylé lžíci oleje opékejte drcené chilli, citronovou kůru a šalotku 2 minuty.
Přidejte nakrájené sépie a míchejte další 2 minuty, pak do pánve dejte vyloupané mušle a přilijte 160 ml vývaru z nich.
Vhoďte uvařené scezené špagety a míchejte minutu.
Přidejte zbytek petrželky, trochu oleje, ozdobte nevyloupanými mušlemi a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mořské plody 5x jinak(5 receptů )
- Vůně Středomoří: 19 lehkých receptů (19 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )