Špagety s plody moře a koprem

Špagety s plody moře a koprem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1754 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 157 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo mají rádi kopr a anýz. Ostatní mohou klidně nahradit kopr hladkolistou petrželkou a sambucu limoncellem.

Související recepty

Suroviny

špagety 400 g
máslo 50 g
plody moře 500 g
čerstvé a rozmražené, propláchnuté a okapané
sůl a pepř
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
125 ml
likér sambuca
kopr svazek
nasekaný nastrouhaný
parmazán a klínky citronu k podávání

1 Špagety uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v nepřilnavé hlubší pánvi rozpusťte máslo. Vsypte plody moře a opékejte je na prudším ohni 1–2 minuty. Přidejte česnek a po 30 sekundách přilijte likér. Vařte, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Potom stáhněte z ohně a ochuťte solí a pepřem.

3 Promíchejte se scezenými špagetami a podávejte posypané parmazánem a nasekaným koprem a s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC

Sambuca je italský anýzový likér. Jeho název je odvozen z latiny – od černého bezu. Ten je totiž jednou z přísad a právě jeho použitím se sambuca liší od ostatních anýzovek. Pije se s celými kávovými zrny, ledem nebo s vodou jako řecké ouzo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit