0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s plody moře a koprem

Špagety s plody moře a koprem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s plody moře a koprem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1995 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 157 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo mají rádi kopr a anýz. Ostatní mohou klidně nahradit kopr hladkolistou petrželkou a sambucu limoncellem.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
máslo 50 g
plody moře 500 g
čerstvé a rozmražené, propláchnuté a okapané
sůl a pepř
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
likér 125 ml
sambuca
kopr 1 svazek
nasekaný nastrouhaný
parmazán
citron
klínky k podávání

1 Špagety uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím v nepřilnavé hlubší pánvi rozpusťte máslo. Vsypte plody moře a opékejte je na prudším ohni 1–2 minuty. Přidejte česnek a po 30 sekundách přilijte likér. Vařte, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Potom stáhněte z ohně a ochuťte solí a pepřem.

3 Promíchejte se scezenými špagetami a podávejte posypané parmazánem a nasekaným koprem a s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC

Sambuca je italský anýzový likér. Jeho název je odvozen z latiny – od černého bezu. Ten je totiž jednou z přísad a právě jeho použitím se sambuca liší od ostatních anýzovek. Pije se s celými kávovými zrny, ledem nebo s vodou jako řecké ouzo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit