Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s plody moře a koprem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1995 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 157 g
Tuky 79 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo mají rádi kopr a anýz. Ostatní mohou klidně nahradit kopr hladkolistou petrželkou a sambucu limoncellem.

Suroviny

plody moře 500 g
čerstvé a rozmražené, propláchnuté a okapané
sůl a pepř
česnek 2 stroužky
nasekané nadrobno
likér 125 ml
sambuca
kopr 1 svazek
nasekaný nastrouhaný
klínky k podávání

Postup

1

Špagety uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Mezitím v nepřilnavé hlubší pánvi rozpusťte máslo. Vsypte plody moře a opékejte je na prudším ohni 1–2 minuty. Přidejte česnek a po 30 sekundách přilijte likér. Vařte, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Potom stáhněte z ohně a ochuťte solí a pepřem.

3

Promíchejte se scezenými špagetami a podávejte posypané parmazánem a nasekaným koprem a s klínky citronu.

NĚCO NAVÍC

Sambuca je italský anýzový likér. Jeho název je odvozen z latiny – od černého bezu. Ten je totiž jednou z přísad a právě jeho použitím se sambuca liší od ostatních anýzovek. Pije se s celými kávovými zrny, ledem nebo s vodou jako řecké ouzo.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín