Tyhle špagety si zamilujete hned ze dvou důvodů: pro zajímavou chuť a pro jednoduchou přípravu. Nadšeni budou ti, kdo mají rádi kopr a anýz. Ostatní mohou klidně nahradit kopr hladkolistou petrželkou a sambucu limoncellem.
Postup
Špagety uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu.
Mezitím v nepřilnavé hlubší pánvi rozpusťte máslo. Vsypte plody moře a opékejte je na prudším ohni 1–2 minuty. Přidejte česnek a po 30 sekundách přilijte likér. Vařte, dokud se tekutina neodpaří na polovinu. Potom stáhněte z ohně a ochuťte solí a pepřem.
Promíchejte se scezenými špagetami a podávejte posypané parmazánem a nasekaným koprem a s klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Sambuca je italský anýzový likér. Jeho název je odvozen z latiny – od černého bezu. Ten je totiž jednou z přísad a právě jeho použitím se sambuca liší od ostatních anýzovek. Pije se s celými kávovými zrny, ledem nebo s vodou jako řecké ouzo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hodujte po italsku(5 receptů )
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )