Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy
Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3227 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 238 g
Tuky 215 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky máte možná na balkoně nebo na zahrádce – tady je další způsob, jak je skvěle využít. 

Suroviny

těstoviny 400 g
trofle nebo jiné krátké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
navíc na ozdobení
oregano ½ PL
nasekané lístky
rozmarýn ½ PL
nasekané lístky
šalvěj ½ PL
nasekané lístky
bazalka
lístky + na ozdobení
sůl mořská 10 g
hrubá
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 6 PL
nebo parmezán

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Zatímco se vaří, připravte omáčku. V hmoždíři podrťte ořechy s bylinkami, solí, česnekem na krémovou pastu. Přidejte olej, 80g pecorina a promíchejte.

3

Sceďte těstoviny a uchovejte trochu vody z vaření. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně rozřeďte trochou vody z těstovin. Podávejte posypané zbylým pecorinem, bazalkovými lístky a nasekanými ořechy.

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

ŠPAGETY S MANDLEMI, RAJČÁTKY A PETRŽELOVÝM PESTEM

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

Uvařte 400g špaget ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím, co se vaří, připravte pesto. V hmoždíři rozdrťte najemno 2 stroužky česneku, 4 sardelové filety a hrst hladkolisté petrželky. Přidejte 80 g lehce opražených loupaných mandlí a podrťte je nahrubo. Vmíchejte šťávu z 1 citronu, 60ml panenského olivového oleje a 250g třešňových rajčátek, přepůlených. Podle chuti osolte.

4

Těstoviny sceďte a promíchejte s připraveným pestem a podávejte se strouhaným parmazánem, ozdobené lístky petrželky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8