0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3227 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 238 g
Tuky 215 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky máte možná na balkoně nebo na zahrádce – tady je další způsob, jak je skvěle využít. 

Suroviny

těstoviny 400 g
trofle nebo jiné krátké
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
vlašské ořechy 150 g
navíc na ozdobení
oregano ½ PL
nasekané lístky
rozmarýn ½ PL
nasekané lístky
šalvěj ½ PL
nasekané lístky
bazalka
lístky + na ozdobení
sůl mořská 10 g
hrubá
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 6 PL
sýr pecorino 100 g
nebo parmezán

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Zatímco se vaří, připravte omáčku. V hmoždíři podrťte ořechy s bylinkami, solí, česnekem na krémovou pastu. Přidejte olej, 80g pecorina a promíchejte.

3 Sceďte těstoviny a uchovejte trochu vody z vaření. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně rozřeďte trochou vody z těstovin. Podávejte posypané zbylým pecorinem, bazalkovými lístky a nasekanými ořechy. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

ŠPAGETY S MANDLEMI, RAJČÁTKY A PETRŽELOVÝM PESTEM

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Uvařte 400g špaget ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím, co se vaří, připravte pesto. V hmoždíři rozdrťte najemno 2 stroužky česneku, 4 sardelové filety a hrst hladkolisté petrželky. Přidejte 80 g lehce opražených loupaných mandlí a podrťte je nahrubo. Vmíchejte šťávu z 1 citronu, 60ml panenského olivového oleje a 250g třešňových rajčátek, přepůlených. Podle chuti osolte.

2 Těstoviny sceďte a promíchejte s připraveným pestem a podávejte se strouhaným parmazánem, ozdobené lístky petrželky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč