Bylinky máte možná na balkoně nebo na zahrádce – tady je další způsob, jak je skvěle využít.
Suroviny
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
2 Zatímco se vaří, připravte omáčku. V hmoždíři podrťte ořechy s bylinkami, solí, česnekem na krémovou pastu. Přidejte olej, 80g pecorina a promíchejte.
3 Sceďte těstoviny a uchovejte trochu vody z vaření. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně rozřeďte trochou vody z těstovin. Podávejte posypané zbylým pecorinem, bazalkovými lístky a nasekanými ořechy.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ:
ŠPAGETY S MANDLEMI, RAJČÁTKY A PETRŽELOVÝM PESTEM
PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ
1 Uvařte 400g špaget ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím, co se vaří, připravte pesto. V hmoždíři rozdrťte najemno 2 stroužky česneku, 4 sardelové filety a hrst hladkolisté petrželky. Přidejte 80 g lehce opražených loupaných mandlí a podrťte je nahrubo. Vmíchejte šťávu z 1 citronu, 60ml panenského olivového oleje a 250g třešňových rajčátek, přepůlených. Podle chuti osolte.
2 Těstoviny sceďte a promíchejte s připraveným pestem a podávejte se strouhaným parmazánem, ozdobené lístky petrželky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů)