Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Trofie s bylinkovou omáčkou s ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2140 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 40 g
Tuky 199 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky máte možná na balkoně nebo na zahrádce – tady je další způsob, jak je skvěle využít. 

Související recepty

Suroviny

400 g
trofle možno nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
vlašské ořechy 150 g
navíc na ozdobení
oregano 0.5 PL
nasekané lístky
rozmarýn 0.5 PL
nasekané lístky
šalvěj 0.5 PL
nasekané lístky
bazalka
pár, navíc pár na ozdobení
sůl mořská 10 g
hrubá
česnek 2 stroužek
oloupaný
olivový olej 6 PL
panenský
sýr 100 g
pecorino / parmazán

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Zatímco se vaří, připravte omáčku. V hmoždíři podrťte ořechy s bylinkami, solí, česnekem na krémovou pastu. Přidejte olej, 80g pecorina a promíchejte.

3 Sceďte těstoviny a uchovejte trochu vody z vaření. Těstoviny promíchejte s omáčkou, případně rozřeďte trochou vody z těstovin. Podávejte posypané zbylým pecorinem, bazalkovými lístky a nasekanými ořechy. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

ŠPAGETY S MANDLEMI, RAJČÁTKY A PETRŽELOVÝM PESTEM

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Uvařte 400g špaget ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím, co se vaří, připravte pesto. V hmoždíři rozdrťte najemno 2 stroužky česneku, 4 sardelové filety a hrst hladkolisté petrželky. Přidejte 80 g lehce opražených loupaných mandlí a podrťte je nahrubo. Vmíchejte šťávu z 1 citronu, 60ml panenského olivového oleje a 250g třešňových rajčátek, přepůlených. Podle chuti osolte.

2 Těstoviny sceďte a promíchejte s připraveným pestem a podávejte se strouhaným parmazánem, ozdobené lístky petrželky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit