Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.
Suroviny
olivový olej panenský
2
PL
hovězí maso mleté
500
g
rajčatový protlak
95
g
česnek
4
stroužky
drcené
např. z Marks & Spencer
worcesterská omáčka
1
PL
čočka
400
g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina)
375
g
sušené pláty
rajčata cherry
500
g
míchaná
bazalka
lístky, k podávání
strouhaný, k podávání
Postup
1
Ve velké pánvi rozpalte olej a opékejte na něm mleté maso zhruba 5 minut dohněda. Přidejte protlak a česnek a míchejte ještě 2 minuty. Pak přidejte karamelizovanou cibulku, worcesterskou omáčku a čočku a přilijte 250ml vody. Ztlumte na střední plamen, opepřete a vařte 12 minut, až omáčka trochu zhoustne. Vypněte.
2
Mezitím lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.
3
Promíchejte s omáčkou, čerstvými rajčaty, bazalkou a parmazánem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů )