Letní bolognese

Letní bolognese

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3863 kcal
Bílkoviny 248 g
Cukr 523 g
Tuky 80 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenský
hovězí maso 500 g
mleté
rajčatový protlak 0.3 hrnek
95 g
česnek 4 stroužek
drcený
cibule karamelizovaná 75 g
např. z Marks & Spencer
1 PL
worcestrová omáčka
čočka 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne 375 g
sušené pláty
500 g
třešňová rajčátka míchaná
bazalkové listky k podávání
strouhaný parmazán k podávání

1 Ve velké pánvi rozpalte olej a opékejte na něm mleté maso zhruba 5 minut dohněda. Přidejte protlak a česnek a míchejte ještě 2 minuty. Pak přidejte karamelizovanou cibulku, worcesterskou omáčku a čočku a přilijte 250ml vody. Ztlumte na střední plamen, opepřete a vařte 12 minut, až omáčka trochu zhoustne. Vypněte.

2 Mezitím lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

Promíchejte s omáčkou, čerstvými rajčaty, bazalkou a parmazánem a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit