Letní bolognese

Letní bolognese

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4042 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 555 g
Tuky 85 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
hovězí maso mleté 500 g
rajčatový protlak 95 g
česnek 4 stroužky
drcené
cibule karamelizovaná 75 g
např. z Marks & Spencer
worcesterská omáčka 1 PL
čočka 400 g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne 375 g
sušené pláty
rajčata cherry 500 g
míchaná
bazalka
lístky, k podávání
parmazán
strouhaný, k podávání

1 Ve velké pánvi rozpalte olej a opékejte na něm mleté maso zhruba 5 minut dohněda. Přidejte protlak a česnek a míchejte ještě 2 minuty. Pak přidejte karamelizovanou cibulku, worcesterskou omáčku a čočku a přilijte 250ml vody. Ztlumte na střední plamen, opepřete a vařte 12 minut, až omáčka trochu zhoustne. Vypněte.

2 Mezitím lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

Promíchejte s omáčkou, čerstvými rajčaty, bazalkou a parmazánem a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit