Prázdninová verze nesmrtelné klasiky vás nadchne expresní přípravou a skvělou chutí.
Suroviny
olivový olej panenský
2
PL
hovězí maso mleté
500
g
rajčatový protlak
95
g
česnek
4
stroužky
drcené
cibule karamelizovaná
75
g
např. z Marks & Spencer
worchestrová omáčka
1
PL
čočka
400
g
konzerva, scezená, propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina)
375
g
sušené pláty
rajčata cherry
500
g
míchaná
bazalka
lístky, k podávání
strouhaný, k podávání
1 Ve velké pánvi rozpalte olej a opékejte na něm mleté maso zhruba 5 minut dohněda. Přidejte protlak a česnek a míchejte ještě 2 minuty. Pak přidejte karamelizovanou cibulku, worcesterskou omáčku a čočku a přilijte 250ml vody. Ztlumte na střední plamen, opepřete a vařte 12 minut, až omáčka trochu zhoustne. Vypněte.
2 Mezitím lasagne uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.
3 Promíchejte s omáčkou, čerstvými rajčaty, bazalkou a parmazánem a ihned podávejte.