Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Domácí ravioly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí ravioly s mascarpone, cuketou a šalvějí

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)
Do hodiny Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3566 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 306 g
Tuky 195 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácím raviolám s vlastnoručně připravenou náplní se nic nevyrovná! 

Suroviny

vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 400 g
typu 00 + navíc na podsypání
olivový olej panenský 2 PL
+ navíc na šalvěj
česnek 3 stroužky
nadrobno
chilli paprička 2 ks
malé, sušené, přepůlené
cuketa 6 ks
malé, nebo 3 velké, na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mascarpone 100 g
máslo 80 g
nasekané
šalvěj 0.5 svazku
lístky otrhané
parmazán
hobliny, k podávání
petrželka
k podávání

1 Na těsto zpracujte v robotu vejce s moukou, až se začnou tvořit hrudky. Přilijte 1 lžíci vody, je-li to potřeba. Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte cca 5 minut, až bude těsto hladké a elastické. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 30 minut odpočinout.

2 V pánvi na oleji opékejte česnek a chilli asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte ještě 5 minut, až je hotová, ale ještě pevná na skus. Asi 3/4 opečené cukety (zbytek odložte na dokončení) krátce rozmixujte. Smíchejte s mascarpone a dejte na 30 minut do lednice. Náplň musí ztuhnout.

3 Těsto rozdělte na čtvrtiny, tři díly znovu zabalte do potravinářské fólie a odložte. Rozbalený díl těsta rozválejte na tenký plát válečkem nebo několika průchody strojem na těstoviny na plát silný 2mm. Nezapomeňte podsypávat moukou, aby se těsto nepřilepilo. Rozválený plát odložte na pomoučněný plech, přikryjte utěrkou a rozválejte zbylé díly těsta.

4 Na plát těsta naznačte čtverce (asi 8 x 8 cm) a do každého z nich dávejte po lžičce náplně. Kolem náplně potřete těsto vodou a zakryjte dalším plátem těsta. Přitlačte, abyste vyhnali vzduch, a rádýlkem nakrájejte na ravioly. Vařte ve vroucí osolené vodě po částech 4 minuty.

5 V pánvičce rozpusťte máslo, přidejte lístky šalvěje a zahřívejte asi 1 minutu, až se rozvoní. Přimíchejte ravioly a 2 lžíce vody z vaření a minutu prohřívejte. Na talířích posypte odloženými cuketami, parmazánem a petrželkou. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

PENNE S GORGONZOLOU A RUKOLOU

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Uvařte 400g penne nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte 1 nasekaný stroužek česneku a 1 lžičku nasekaných lístků rozmarýnu asi 30 sekund. Sběračkou přidejte cca 60ml vody z vaření těstovin. Pak vmíchejte 4 lžíce crème fraîche (nebo husté zakysané smetany) a 200 g rozdrobené gorgonzoly nebo jiného kvalitního sýra s modrou plísní, co se dobře rozpouští. Potom vmíchejte velkou hrst rukoly a scezené uvařené těstoviny. Osolte, opepřete a společně krátce prohřejte.

3 Podávat můžete posypané piniovými oříšky a ozdobené pár lístky rukoly

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit