0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rotelle se slaninou a hráškem

Rotelle se slaninou a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rotelle se slaninou a hráškem

2.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5621 kcal
Bílkoviny 496 g
Sacharidy 239 g
Tuky 288 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na jednoduché, rychlé a originální těstoviny není nikdy dost! Třeba tyhle rotelle si vmžiku zamilujete!

Suroviny

těstoviny 400 g
rotelle, možno nahradit jinými krátkými těstovinami
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
slanina 10 plátků
sušená, na nudličky
crème fraîche 60 g
možno nahradit 30% zakysanou smetanou
Na hráškové pesto
mražený hrášek 180 g
máta 1 hrst
nakrájené najemno
olivový olej panenský 60 ml
česnek 1 stroužek
drcený
citron 1 ks
kůra a šťáva

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte asi 1/4 hrnku vody z vaření.

2 Na hráškové pesto dejte hrášek do ohnivzdorné mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby byl ponořený. Nechte 2 minuty stát a pak sceďte. Dejte do robotu, osolte a spolu s ostatními přísadami nasekejte nahrubo.

3 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Pár kousků slaniny vyjměte a odložte na pozdější ozdobení. Přidejte těstoviny, odloženou vodu z vaření a crème fraîche (případně zakysanku). Osolte, opepřete a zlehka promíchejte.

4 Těstoviny podávejte s hráškovým pestem, ozdobené křupavými kousky slaniny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit