Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2665 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 288 g
Tuky 110 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čerstvé bylinky a třešňová rajčátka jsou základními surovinami letních omáček na těstoviny – volte proto vždycky jen ty nejlepší. 

Suroviny

rajčatový protlak 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
červený
6 ks
oválná rajčata velká, (např. odrůda Roma), podélně překrojená na čtvrtky
lilek 3 ks
malý, nakrájený na cca 1 cm plátky
olivový olej 80 ml
panenský
chilli sušené 1 ČL
drcené
oregano 2 ČL
sůl
rigatoni 400 g
možno nahradit jinými krátkými těstovinami
ricotta 200 g
rozdrobená
bazalka
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte protlak, ocet a rajčata a dejte na jednu stranu pekáče. Lilek rozložte na druhou stranu. Vše pokapejte olivovým olejem a posypte chilli a oreganem. Osolte a pečte zhruba 30 minut, až je lilek měkký a rajčata popraskaná.

2 Mezitím těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a uchovejte trochu vody.

3 Vyjměte pekáč z trouby a promíchejte s těstovinami a asi 1/3 hrnku vody z vaření. Posypte ricottou, bazalkou a podávejte. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

TĚSTOVINY PUTTANESCA S ČERSTVÝMI RAJČATY

 PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Ve velké míse podrťte 2 lžíce kaparů, 3 sardelové filety, nasekané, 2 velká zralá rajčata, nakrájená na kostičky, 2 hrsti odpeckovaných zelených oliv, nasekaných nahrubo, 125ml panenského olivového oleje a špetku drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti). Směs by se měla propojit, ale nerozmačkejte ji úplně na kaši. Odložte.

2 Oblíbené krátké těstoviny (400g) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s připravenou omáčkou a hrstí nasekaných bazalkových lístků. Ochutnejte, případně dosolte a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit