Čerstvé bylinky a třešňová rajčátka jsou základními surovinami letních omáček na těstoviny – volte proto vždycky jen ty nejlepší.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte protlak, ocet a rajčata a dejte na jednu stranu pekáče. Lilek rozložte na druhou stranu. Vše pokapejte olivovým olejem a posypte chilli a oreganem. Osolte a pečte zhruba 30 minut, až je lilek měkký a rajčata popraskaná.
Mezitím těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a uchovejte trochu vody.
Vyjměte pekáč z trouby a promíchejte s těstovinami a asi 1/3 hrnku vody z vaření. Posypte ricottou, bazalkou a podávejte.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ:
TĚSTOVINY PUTTANESCA S ČERSTVÝMI RAJČATYPŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ
Ve velké míse podrťte 2 lžíce kaparů, 3 sardelové filety, nasekané, 2 velká zralá rajčata, nakrájená na kostičky, 2 hrsti odpeckovaných zelených oliv, nasekaných nahrubo, 125ml panenského olivového oleje a špetku drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti). Směs by se měla propojit, ale nerozmačkejte ji úplně na kaši. Odložte.
Oblíbené krátké těstoviny (400g) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s připravenou omáčkou a hrstí nasekaných bazalkových lístků. Ochutnejte, případně dosolte a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů)
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů)
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů)
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů)
- 22 podob lilku(22 receptů)
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(41 receptů)