0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 312 g
Tuky 110 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé bylinky a třešňová rajčátka jsou základními surovinami letních omáček na těstoviny – volte proto vždycky jen ty nejlepší. 

Suroviny

rajčatový protlak 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
oválná, velká (např. odrůda Roma), podélně překrojená na čtvrtky
lilek 3 ks
malý, nakrájený na cca 1cm plátky
olivový olej panenský 80 ml
chilli sušené 1 ČL
drcené
oregano 2 ČL
sůl
rigatoni 400 g
možno nahradit jinými krátkými těstovinami
ricotta 200 g
rozdrobená
bazalka
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte protlak, ocet a rajčata a dejte na jednu stranu pekáče. Lilek rozložte na druhou stranu. Vše pokapejte olivovým olejem a posypte chilli a oreganem. Osolte a pečte zhruba 30 minut, až je lilek měkký a rajčata popraskaná.

2 Mezitím těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a uchovejte trochu vody.

3 Vyjměte pekáč z trouby a promíchejte s těstovinami a asi 1/3 hrnku vody z vaření. Posypte ricottou, bazalkou a podávejte. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

TĚSTOVINY PUTTANESCA S ČERSTVÝMI RAJČATY

 PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 Ve velké míse podrťte 2 lžíce kaparů, 3 sardelové filety, nasekané, 2 velká zralá rajčata, nakrájená na kostičky, 2 hrsti odpeckovaných zelených oliv, nasekaných nahrubo, 125ml panenského olivového oleje a špetku drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti). Směs by se měla propojit, ale nerozmačkejte ji úplně na kaši. Odložte.

2 Oblíbené krátké těstoviny (400g) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s připravenou omáčkou a hrstí nasekaných bazalkových lístků. Ochutnejte, případně dosolte a ihned podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč