Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby
Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rigatoni s omáčkou alla Norma z trouby

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 312 g
Tuky 110 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé bylinky a třešňová rajčátka jsou základními surovinami letních omáček na těstoviny – volte proto vždycky jen ty nejlepší. 

Suroviny

vinný ocet červený 2 PL
oválná, velká (např. odrůda Roma), podélně překrojená na čtvrtky
lilek 3 ks
malý, nakrájený na cca 1cm plátky
olivový olej panenský 80 ml
chilli sušené 1 ČL
drcené
oregano 2 ČL
sůl
rigatoni 400 g
možno nahradit jinými krátkými těstovinami
ricotta 200 g
rozdrobená
bazalka
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte protlak, ocet a rajčata a dejte na jednu stranu pekáče. Lilek rozložte na druhou stranu. Vše pokapejte olivovým olejem a posypte chilli a oreganem. Osolte a pečte zhruba 30 minut, až je lilek měkký a rajčata popraskaná.

2

Mezitím těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je a uchovejte trochu vody.

3

Vyjměte pekáč z trouby a promíchejte s těstovinami a asi 1/3 hrnku vody z vaření. Posypte ricottou, bazalkou a podávejte.

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

TĚSTOVINY PUTTANESCA S ČERSTVÝMI RAJČATY

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

Ve velké míse podrťte 2 lžíce kaparů, 3 sardelové filety, nasekané, 2 velká zralá rajčata, nakrájená na kostičky, 2 hrsti odpeckovaných zelených oliv, nasekaných nahrubo, 125ml panenského olivového oleje a špetku drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti). Směs by se měla propojit, ale nerozmačkejte ji úplně na kaši. Odložte.

4

Oblíbené krátké těstoviny (400g) uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s připravenou omáčkou a hrstí nasekaných bazalkových lístků. Ochutnejte, případně dosolte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8