Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1207 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 73 g
Tuky 65 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo. 

Suroviny

200 g
těstovinové mušle velké, conchiglioni giganti), prodává např. Kaufland
sůl
200 g
uherák možno nahradit jiným podobným salámem, tence nakrájený
cibule červená 0.5 ks
na plátky
rajčatové pyré 700 g
bal, (passata)
ricotta 500 g
2.5 hrnek
strouhaná mozzarela možno nahradit sýrem na pizzu
bazalka 2 hrst
natrhané
rukola 1 hrst
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2 Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.

3 Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

RIGATONI S CIZRNOU A CHORIZEM

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte na něm 1 klobásku chorizo nakrájenou na kostičky asi 3 minuty dokřupava. Děrovanou sběračkou vyberte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.

2 Do uvolněné pánve dejte 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, a opékejte 4 minuty, až změkne. Přidejte 2 nasekané stroužky česneku a míchejte ještě asi minutu. Přidejte 250ml drůbežího vývaru250 ml suchého bílého vína a 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou. Osolteopepřete a přiveďte k varu.

3 Přilijte 250ml smetany ke šlehání a vařte cca 12 minut, až omáčka trochu zredukuje. Ztlumte, přidejte 100g strouhaného parmazánu a míchejte ještě minutu. Vypněte a vmíchejte hrst nasekané bazalky.

4 Mezitím uvařte 400g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, promíchejte s omáčkou a posypte chorizem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit