0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3986 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 183 g
Tuky 257 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo. 

Suroviny

těstoviny 200 g
těstovinové mušle velké (conchiglioni giganti) – prodává např. Kaufland
sůl
salám 200 g
uherák, možno nahradit jiným podobným salámem, tence nakrájený
cibule červená ½ ks
na plátky
rajčatová passata - pyré 700 g
ricotta 500 g
mozzarella 2,5 hrnku
strouhaná, možno nahradit sýrem na pizzu
bazalka 2 hrsti
natrhané
rukola 1 hrst
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2 Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.

3 Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

RIGATONI S CIZRNOU A CHORIZEM

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

1 V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte na něm 1 klobásku chorizo nakrájenou na kostičky asi 3 minuty dokřupava. Děrovanou sběračkou vyberte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.

2 Do uvolněné pánve dejte 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, a opékejte 4 minuty, až změkne. Přidejte 2 nasekané stroužky česneku a míchejte ještě asi minutu. Přidejte 250ml drůbežího vývaru250 ml suchého bílého vína a 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou. Osolteopepřete a přiveďte k varu.

3 Přilijte 250ml smetany ke šlehání a vařte cca 12 minut, až omáčka trochu zredukuje. Ztlumte, přidejte 100g strouhaného parmazánu a míchejte ještě minutu. Vypněte a vmíchejte hrst nasekané bazalky.

4 Mezitím uvařte 400g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, promíchejte s omáčkou a posypte chorizem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč