Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.
Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.
Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou.
VYZKOUŠEJTE TAKÉ:
RIGATONI S CIZRNOU A CHORIZEMPŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte na něm 1 klobásku chorizo nakrájenou na kostičky asi 3 minuty dokřupava. Děrovanou sběračkou vyberte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.
Do uvolněné pánve dejte 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, a opékejte 4 minuty, až změkne. Přidejte 2 nasekané stroužky česneku a míchejte ještě asi minutu. Přidejte 250ml drůbežího vývaru, 250 ml suchého bílého vína a 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Přilijte 250ml smetany ke šlehání a vařte cca 12 minut, až omáčka trochu zredukuje. Ztlumte, přidejte 100g strouhaného parmazánu a míchejte ještě minutu. Vypněte a vmíchejte hrst nasekané bazalky.
Mezitím uvařte 400g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, promíchejte s omáčkou a posypte chorizem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů )
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů )
Komentáře
Skvely recept:)