Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem
Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstovinové mušle plněné ricottou a salámem

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3986 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 183 g
Tuky 257 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do náplně můžete dát místo uherského salámu nějaký italský, ale klidně i španělské chorizo. 

Související recepty

Suroviny

těstoviny 200 g
těstovinové mušle velké (conchiglioni giganti) – prodává např. Kaufland
sůl
salám 200 g
uherák, možno nahradit jiným podobným salámem, tence nakrájený
na plátky
rajčatová passata - pyré 700 g
ricotta 500 g
mozzarella 2,5 hrnku
strouhaná, možno nahradit sýrem na pizzu
bazalka 2 hrsti
natrhané
rukola 1 hrst
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte.

2

Mezitím, co se těstoviny vaří, rozehřejte nepřilnavou pánev. Přidejte salám a cibuli a opékejte asi 5 minut, až cibule změkne a salám zezlátne. Vypněte.

3

Nalijte passatu do pekáče nebo zapékací nádoby (zhruba o objemu 2 litry). Smíchejte salámovou směs z pánve s ricottou, 2 hrnky strouhané mozzarelly a s bazalkou. Směsí naplňte těstovinové mušle a rozložte je do pekáče. Posypte zbylým sýrem a pečte 20 minut dozlatova. Podávejte s rukolou.

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

RIGATONI S CIZRNOU A CHORIZEM

PŘÍPRAVA 20 MINUT ■ VAŘENÍ 10 MINUT ■ PRO 4 OSOBY ■ VELMI SNADNÉ

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a opékejte na něm 1 klobásku chorizo nakrájenou na kostičky asi 3 minuty dokřupava. Děrovanou sběračkou vyberte z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách.

4

Do uvolněné pánve dejte 1 cibuli, nakrájenou nadrobno, a opékejte 4 minuty, až změkne. Přidejte 2 nasekané stroužky česneku a míchejte ještě asi minutu. Přidejte 250ml drůbežího vývaru, 250 ml suchého bílého vína a 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.

5

Přilijte 250ml smetany ke šlehání a vařte cca 12 minut, až omáčka trochu zredukuje. Ztlumte, přidejte 100g strouhaného parmazánu a míchejte ještě minutu. Vypněte a vmíchejte hrst nasekané bazalky.

6

Mezitím uvařte 400g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte, promíchejte s omáčkou a posypte chorizem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Komentáře

21.12.2017 22:28

Skvely recept:)