Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí pilaf s kokosem a mangem
Jehněčí pilaf s kokosem a mangem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí pilaf s kokosem a mangem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3482 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 431 g
Tuky 97 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduše připravené – prostě maso a rýži necháte, ať se samy upečou. Tento recept je skvělý i s celými kuřecími stehny nebo hovězími kostkami. Nemusíte se ho proto vzdát ani v případě, že je pro vás jehněčí nedostatkovým zbožím.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
krkovička nebo ramínko, na kostky
česnek 2 stroužky
na plátky
kari koření 3 PL
červená, na plátky
400 ml
vývar 700 ml
rýže basmati 400 g
mango 1 ks
na plátky
koriandr čerstvý 1 hrst
mandle plátky
pražené

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejte olej a jehněčí na něm opékejte asi 5 minut, dokud nezhnědne. Maso vyndejte a dejte stranou. Na zbytku oleje opékejte cibuli, dokud nezačne měknout a na okrajích zlátnout. Přidejte česnek a kari a opékejte ještě minutu, dokud se jejich vůně nerozvine.

2

Vraťte zpátky jehněčí, přidejte chilli, kokosové mléko a vývar a přiveďte k varu. Zakryjte a dejte na hodinu dusit do trouby, dokud maso není měkké.

3

Dosolte podle chuti, vmíchejte rýži, znovu zakryjte a vraťte do trouby (nebo znovu na sporák) a duste ještě asi půl hodiny, dokud se všechna šťáva nevsákne. Stáhněte z plamene nebo vyndejte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Načechrejte rýži vidličkou, posypte mangem, koriandrem a mandlemi, a můžete servírovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč