Jednoduše připravené – prostě maso a rýži necháte, ať se samy upečou. Tento recept je skvělý i s celými kuřecími stehny nebo hovězími kostkami. Nemusíte se ho proto vzdát ani v případě, že je pro vás jehněčí nedostatkovým zbožím.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozehřejte olej a jehněčí na něm opékejte asi 5 minut, dokud nezhnědne. Maso vyndejte a dejte stranou. Na zbytku oleje opékejte cibuli, dokud nezačne měknout a na okrajích zlátnout. Přidejte česnek a kari a opékejte ještě minutu, dokud se jejich vůně nerozvine.
Vraťte zpátky jehněčí, přidejte chilli, kokosové mléko a vývar a přiveďte k varu. Zakryjte a dejte na hodinu dusit do trouby, dokud maso není měkké.
Dosolte podle chuti, vmíchejte rýži, znovu zakryjte a vraťte do trouby (nebo znovu na sporák) a duste ještě asi půl hodiny, dokud se všechna šťáva nevsákne. Stáhněte z plamene nebo vyndejte z trouby a nechte deset minut odpočinout. Načechrejte rýži vidličkou, posypte mangem, koriandrem a mandlemi, a můžete servírovat.