0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 335 g
Tuky 158 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na trochu netypický pilaf? Vyzkoušejte s námi ten vyrobený z quinoy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
cibule červená 1 ks
na plátky
quinoa 300 g
trojbarevná směs
sůl a pepř
citronová kůra ½ ČL
vývar zeleninový 440 ml
nebo drůběží
sušené meruňky ½ hrnku
máta ½ hrnku
nasekané lístky + na ozdobu
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
citronová šťáva 1 PL
pistácie 1 hrnku
na sucho opražené a nasekané nahrubo
gouda 50 g
stará, nahrubo

1 V rendlíku rozehřejte máslo a olej spolu s kořením – koriandrem a římským kmínem. Míchejte 1 minutu, pak přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Vmíchejte quinou, přilijte vývar a vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15–20 minut, až bude quinoa měkká a tekutina se vstřebá. Vypněte, vmíchejte meruňky, přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.

2 Potom načechrejte quinou vidličkou, osolte a opepřete, přidejte mrkev, citronovou šťávu, pistácie, mátu a nakonec vmíchejte goudu. Podávejte ozdobené mátovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč