Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 335 g
Tuky 158 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na trochu netypický pilaf? Vyzkoušejte s námi ten vyrobený z quinoy. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
cibule červená 1 ks
na plátky
quinoa 300 g
trojbarevná směs
sůl a pepř
citronová kůra 0.5 ČL
vývar zeleninový 440 ml
nebo drůběží
sušené meruňky 0.5 hrnku
máta 0.5 hrnku
nasekané lístky + na ozdobu
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
citronová štáva 1 PL
pistácie 1 hrnku
na sucho opražené a nasekané nahrubo
gouda 50 g
stará, nahrubo

1 V rendlíku rozehřejte máslo a olej spolu s kořením – koriandrem a římským kmínem. Míchejte 1 minutu, pak přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Vmíchejte quinou, přilijte vývar a vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15–20 minut, až bude quinoa měkká a tekutina se vstřebá. Vypněte, vmíchejte meruňky, přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.

2 Potom načechrejte quinou vidličkou, osolte a opepřete, přidejte mrkev, citronovou šťávu, pistácie, mátu a nakonec vmíchejte goudu. Podávejte ozdobené mátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit