Máte chuť na trochu netypický pilaf? Vyzkoušejte s námi ten vyrobený z quinoy.
Suroviny
olivový olej
1
PL
máslo
1
PL
koriandr mletý
1
ČL
římský kmín
1
ČL
mletý
cibule červená
1
ks
na plátky
quinoa
300
g
trojbarevná směs
sůl a pepř
citronová kůra
½
ČL
vývar zeleninový
440
ml
nebo drůběží
sušené meruňky
½
hrnku
máta
½
hrnku
nasekané lístky + na ozdobu
mrkev
1
ks
nastrouhaná nahrubo
citronová šťáva
1
PL
pistácie
1
hrnku
na sucho opražené a nasekané nahrubo
gouda
50
g
stará, nahrubo
Postup
1
V rendlíku rozehřejte máslo a olej spolu s kořením – koriandrem a římským kmínem. Míchejte 1 minutu, pak přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Vmíchejte quinou, přilijte vývar a vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15–20 minut, až bude quinoa měkká a tekutina se vstřebá. Vypněte, vmíchejte meruňky, přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.
2
Potom načechrejte quinou vidličkou, osolte a opepřete, přidejte mrkev, citronovou šťávu, pistácie, mátu a nakonec vmíchejte goudu. Podávejte ozdobené mátovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 5x zdravá quinoa(5 receptů )
- Quinoa známá neznámá: 14 ověřených receptů(14 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )