Oblíbený pokrm perských princezen chutná ještě líp, když ho připravíte předem a necháte odležet v lednici. Ideální je tedy postupovat do bodu 2 a poté směs rychle zachladit a nechat přes noc v lednici. Pak ji pořádně prohřejte a dokončete podle bodů 3 a 4.
Suroviny
Postup
Šafrán přelijte v míse vývarem a odstavte. Na pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova osmažte cibulku. Přidejte kuře i koření a za častého míchání opékejte dvě až tři minuty dozlatova.
Přisypte rýži a za stálého míchání opékejte minutu až dvě, až zrnka zbělají. Přilijte vývar se šafránem, přidejte skořici a brusinky. Osolte a opepřete a vařte, dokud se tekutina nevsákne a rýže není měkká (asi deset minut).
Plamen stáhněte na minimum, přidejte meruňky, oříšky a asi třetinu koriandru. Přikryjte a dvě minuty prohřívejte. Stáhněte z plamene a nechte deset minut odstát.
Pilaf promíchejte vidličkou a případně dochuťte. Servírujte zakápnuté polovinou jogurtu a ozdobené koriandrem. Zbylý jogurt podávejte zvlášť.
Komentáře