Kuřecí pilaf s ovocem

Kuřecí pilaf s ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2962 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 380 g
Tuky 85 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Oblíbený pokrm perských princezen chutná ještě líp, když ho připravíte předem a necháte odležet v lednici. Ideální je tedy postupovat do bodu 2 a poté směs rychle zachladit a nechat přes noc v lednici. Pak ji pořádně prohřejte a dokončete podle bodů 3 a 4.

Suroviny

vývar kuřecí 700 ml
horký
šafrán špetka
velká
olivový olej 2 PL
cibule 2 ks
rozpůlené, rozkrájené
kuřecí prsa 3 ks
bez kosti a kůže, pokrájená
garam masala 1 ČL
zarovnaná (kořenící směs)
rýže 350 g
nejlépe basmati (indická)
1 svitek
skořicová kůra
brusinky 50 g
zavařenina
meruňky 350 g
odpeckované, rozčtvrcené
pistácie 100 g
koriandr 20 g
čerstvý, nasekaný
150 g
bílý jogurt
sůl
pepř
1. Šafrán přelijte v míse vývarem a odstavte. Na pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova osmažte cibulku. Přidejte kuře i koření a za častého míchání opékejte dvě až tři minuty dozlatova.

2.
Přisypte rýži a za stálého míchání opékejte minutu až dvě, až zrnka zbělají. Přilijte vývar se šafránem, přidejte skořici a brusinky. Osolte a opepřete a vařte, dokud se tekutina nevsákne a rýže není měkká (asi deset minut).

3. Plamen stáhněte na minimum, přidejte meruňky, oříšky a asi třetinu koriandru. Přikryjte a dvě minuty prohřívejte. Stáhněte z plamene a nechte deset minut odstát.

4. Pilaf promíchejte vidličkou a případně dochuťte. Servírujte zakápnuté polovinou jogurtu a ozdobené koriandrem. Zbylý jogurt podávejte zvlášť.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit