Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kureci pilaf
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3099 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 391 g
Tuky 86 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený pokrm perských princezen chutná ještě líp, když ho připravíte předem a necháte odležet v lednici. Ideální je tedy postupovat do bodu 2 a poté směs rychle zachladit a nechat přes noc v lednici. Pak ji pořádně prohřejte a dokončete podle bodů 3 a 4.

Suroviny

vývar kuřecí 700 ml
horký
šafrán špetka
velká
olivový olej 2 PL
rozpůlené, rozkrájené
bez kosti a kůže, pokrájená
garam masala 1 ČL
zarovnaná (kořenící směs)
rýže basmati 350 g
skořice 1 svitek
zavařenina
odpeckované, rozčtvrcené
pistácie 100 g
koriandr čerstvý 20 g
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř

Postup

1

Šafrán přelijte v míse vývarem a odstavte. Na pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova osmažte cibulku. Přidejte kuře i koření a za častého míchání opékejte dvě až tři minuty dozlatova.

2

Přisypte rýži a za stálého míchání opékejte minutu až dvě, až zrnka zbělají. Přilijte vývar se šafránem, přidejte skořici a brusinky. Osolte a opepřete a vařte, dokud se tekutina nevsákne a rýže není měkká (asi deset minut).

3

Plamen stáhněte na minimum, přidejte meruňky, oříšky a asi třetinu koriandru. Přikryjte a dvě minuty prohřívejte. Stáhněte z plamene a nechte deset minut odstát.

4

Pilaf promíchejte vidličkou a případně dochuťte. Servírujte zakápnuté polovinou jogurtu a ozdobené koriandrem. Zbylý jogurt podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:08
Recept se nachází v č.7/05, str.23

Apetit magazín