0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 jednoduché recepty s ředkvičkami

chleba s pomazánkou a ředkvičkami
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Štiplaví poslové jara

Ředkvičky se dají upravit na spoustu způsobů. Skvělé však je, že se mohou jíst celé – od kořínku přes bulvu až po nať. Křehké mladé lístky patří do salátů, zbývající můžete podusit s další zeleninou na pánvi nebo podávat jako přílohu k dušenému masu. Tady jsou naše tři nápady na svěží jarní jídla s ředkvičkami.

Salát s lososem

Přímo do misky vykrájejte filátka ze 2 pomerančů, k nim i ke šťávě přidejte lžíci červeného vinného octa, 1/2 malé červené cibule a 200 g ředkviček, obojí nakrájené na tenké plátky. Osolte a opepřete a nechte 5 minut odstát. Na 4 talíře rozdělte 200 g uzeného lososa. Do misky k ředkvičkám přimíchejte 4 hrsti potočnice či rukoly a mladé lístky z ředkviček a pak směs včetně šťávy rozdělte na talíře.

Thajský salát

V misce smíchejte šťávu z 1 limety, 1 lžíci rybí omáčky a 1 lžičku krupicového cukru. Míchejte, aby se cukr rozpustil, přidejte 200 g ředkviček nakrájených na tenké plátky, 2–3 hrsti nasekaného koriandru a 2–3 hrsti nasekané máty nebo meduňky. Promíchejte a podávejte.

Sezamové nudle

Podle návodu na obalu uvařte 3 ,hnízda‘ vaječných nudlí. Slijte je a smíchejte se 2 lžícemi opražených sezamových semínek, malým svazkem jarních cibulek, na kolečka, a 200 g ředkviček nakrájených na čtvrtky. Pokropte 1 lžící sezamového oleje a trochou světlé sójové omáčky.

Související články

Ředkvičková sezona aneb jak je pěstovat a využít v kuchyni
  • ARCHIV / nepridavat nove

Ředkvičková sezona aneb jak je pěstovat a využít v kuchyni

Pěstování hravě na záhonu, balkoně i ve skleníku   Ředkvičky různých tvarů a barev pocházejí z Asie a od 16. století si na nich pochutnáváme i v Evropě. V současné době jsou rozšířené po celém světě. Nejznámější jsou...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit