Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičkový salát s pomerančem

Krásně svěží. Sladkost pomeranče vyvažuje štiplavost ředkviček.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 svazek ředkviček, očištěných a nakrájených na tenké plátky
    • 1 menší salátová okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 2 pomeranče, zbavené kůry včetně bílých blanek a nakrájené příčně na kolečka
    • 2 tenká kolečka bílé cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžička vločkové soli (od firmy Maldon ji koupíte třeba na www.toppotraviny.cz)
    • 3 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce tekutého nebo šetrně zahřátého
    • medu
    • čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

1 Ve velké míse smíchejte ředkvičky, okurku, pomeranč, cibuli a mátu. Zalijte olivovým olejem a pořádně, ale zlehka promíchejte, aby se všechno omastilo. Osolte, promíchejte, přilijte ocet, znovu promíchejte, přidejte med a naposledy promíchejte. Opepřete. Podávejte nejlépe ihned, i když po pár hodinách se salát velmi zajímavě rozleží. Do druhého dne však v žádném případě nevydrží.

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme vyzkoušet i bleskové nakládané ředkvičky: V misce smíchejte 160 ml červeného vinného octa se 100 g krupicového cukru a 2 lžičkami mořské soli. Přidejte 16 středně velkých ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky, a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a potom co nejrychleji snězte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Asijský salát s mrkví a paprikou

Krůtí polévka s čočkou a kopřivami

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkev s cizrnou po marocku

Svěží jídla proti jarní únavě

40 skvělých salátů

Lehké jarní menu na neděli

REKLAMA

Přidat komentář