0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ředkvičkový salát s pomerančem

Ředkvičkový salát s pomerančem

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 727 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 63 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V krásně svěžím salátu sladkost pomeranče dokonale vyvažuje štiplavost ředkviček.

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
očištěné, na tenké plátky
oloupaná, na kostičky
oloupané, na kolečka
cibule bílá 2 plátek
nadrobno
máta 2 PL
nadrobno
olivový olej 3 PL
sůl vločková 1 ČL
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý nebo šetrně zahřátý
pepř
čerstvě mletý

1 Ve velké míse smíchejte ředkvičky, okurku, pomeranč, cibuli a mátu. Zalijte olivovým olejem a pořádně, ale zlehka promíchejte, aby se všechno omastilo. Osolte, promíchejte, přilijte ocet, znovu promíchejte, přidejte med a naposledy promíchejte. Opepřete. Podávejte nejlépe ihned, i když po pár hodinách se salát velmi zajímavě rozleží. Do druhého dne však v žádném případě nevydrží.

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme vyzkoušet i bleskové nakládané ředkvičky: V misce smíchejte 160 ml červeného vinného octa se 100 g krupicového cukru a 2 lžičkami mořské soli. Přidejte 16 středně velkých ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky, a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a potom co nejrychleji snězte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč