Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ředkvičkový salát s pomerančem
Ředkvičkový salát s pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ředkvičkový salát s pomerančem

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 727 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 63 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V krásně svěžím salátu sladkost pomeranče dokonale vyvažuje štiplavost ředkviček.

Související recepty

Suroviny

ředkvičky 1 svazek
očištěné, na tenké plátky
oloupaná, na kostičky
oloupané, na kolečka
cibule bílá 2 plátek
nadrobno
máta 2 PL
nadrobno
olivový olej 3 PL
sůl vločková 1 ČL
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý nebo šetrně zahřátý
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velké míse smíchejte ředkvičky, okurku, pomeranč, cibuli a mátu. Zalijte olivovým olejem a pořádně, ale zlehka promíchejte, aby se všechno omastilo. Osolte, promíchejte, přilijte ocet, znovu promíchejte, přidejte med a naposledy promíchejte. Opepřete. Podávejte nejlépe ihned, i když po pár hodinách se salát velmi zajímavě rozleží. Do druhého dne však v žádném případě nevydrží.

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme vyzkoušet i bleskové nakládané ředkvičky: V misce smíchejte 160 ml červeného vinného octa se 100 g krupicového cukru a 2 lžičkami mořské soli. Přidejte 16 středně velkých ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky, a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a potom co nejrychleji snězte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...