V krásně svěžím salátu sladkost pomeranče dokonale vyvažuje štiplavost ředkviček.
Suroviny
Postup
Ve velké míse smíchejte ředkvičky, okurku, pomeranč, cibuli a mátu. Zalijte olivovým olejem a pořádně, ale zlehka promíchejte, aby se všechno omastilo. Osolte, promíchejte, přilijte ocet, znovu promíchejte, přidejte med a naposledy promíchejte. Opepřete. Podávejte nejlépe ihned, i když po pár hodinách se salát velmi zajímavě rozleží. Do druhého dne však v žádném případě nevydrží.
NĚCO NAVÍC
Doporučujeme vyzkoušet i bleskové nakládané ředkvičky: V misce smíchejte 160 ml červeného vinného octa se 100 g krupicového cukru a 2 lžičkami mořské soli. Přidejte 16 středně velkých ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky, a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a potom co nejrychleji snězte.