Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

3.6/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 72 g
Tuky 12 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.

Suroviny

ředkvičky 250 g
omyté, případně předvařené, rozpůlené
med 1 PL
rozpuštěné
mletá na dochucení
drcené k podávání
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ředkvičky naklaďte vedle sebe do pekáčku, zapékací formy nebo do formy na muffiny (tak budete mít rovnou jednotlivé porce).

2

Přelijte máslem s medem a skořicí. Pocukrujte a asi půl hodiny zapékejte. Podávejte teplé nebo vychladlé, a pokud chcete, i se zakysanou smetanou a drcenými oříšky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 19:08
Recept se nachází v č.3/06, str.33