Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.
Suroviny
ředkvičky
250
g
omyté, případně předvařené, rozpůlené
med
1
PL
máslo
1
PL
rozpuštěné
krupicový cukr
50
g
mletá na dochucení
drcené k podávání
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ředkvičky naklaďte vedle sebe do pekáčku, zapékací formy nebo do formy na muffiny (tak budete mít rovnou jednotlivé porce).
2
Přelijte máslem s medem a skořicí. Pocukrujte a asi půl hodiny zapékejte. Podávejte teplé nebo vychladlé, a pokud chcete, i se zakysanou smetanou a drcenými oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů )
Komentáře