Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 72 g
Tuky 12 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.

Suroviny

ředkvičky 0.25 kg
omyté, případně předvařené, rozpůlené
med 1 PL
máslo 1 PL
rozpuštěné
krupicový cukr 50 g
skořice
na dochucení
ořechy
drcené, lze vynechat
zakysaná smetana
k podávání, lze vynechat
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ředkvičky naklaďte vedle sebe do pekáčku, zapékací formy nebo do formy na muffiny (tak budete mít rovnou jednotlivé porce).

2. Přelijte máslem s medem a skořicí. Pocukrujte  a asi půl hodiny zapékejte. Podávejte teplé nebo vychladlé, a pokud chcete, i se zakysanou smetanou a drcenými oříšky. 

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.33

Obchod Apetit