Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže.
Suroviny
škrob
1
PL
rostlinný olej
2
PL
kuřecí prsa
700
g
lze nahradit vykoštěnými stehýnky, na proužky
paprika zelená
1
ks
bez semínek, na proužky
ředkvičky
1
svazek
na klínky
zázvor (čerstvý)
1
PL
strouhaný
sójová omáčka
2
PL
bujon kuřecí
½
kostka
rýže
k podávání, může být i směs s divokou rýží
Postup
1
Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou.
2
V pánvi nebo woku rozpalte olej a poté na něm ze všech stran zprudka osmahněte maso. Kousky kuřete vyjměte děrovanou naběračkou.
3
Do oleje vsypte ředkvičky a papriku, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste; stačit by měly asi tři minuty.
4
Vraťte do woku maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.
5
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obsah pánve servírujte na větších talířích, uvařenou rýži rozdělte do misek.
Komentáře
Zkoušela jsem recept i z vepřového, ale to nebylo dobré. Z kuřecího masa je to skvělé.
Jsme rádi, že vám s pánev s kuřecím chutnala! Je fakt, že některé kombinace kuřecímu prostě padnou více... Ale na druhou stranu je super, že se nebojíte zkoušet a testovat!