0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 24 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže. 

Suroviny

škrob 1 PL
rostlinný olej 2 PL
lze nahradit vykoštěnými stehýnky, na proužky
paprika zelená 1 ks
bez semínek, na proužky
ředkvičky 1 svazek
na klínky
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
sójová omáčka 2 PL
bujon kuřecí ½ kostka
rýže
k podávání, může být i směs s divokou rýží

Postup

1

Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou.

2

V pánvi nebo woku rozpalte olej a poté na něm ze všech stran zprudka osmahněte maso. Kousky kuřete vyjměte děrovanou naběračkou.

3

Do oleje vsypte ředkvičky a papriku, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste; stačit by měly asi tři minuty.

4

Vraťte do woku maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.

5

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obsah pánve servírujte na větších talířích, uvařenou rýži rozdělte do misek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

Zoe Nová

Zkoušela jsem recept i z vepřového, ale to nebylo dobré. Z kuřecího masa je to skvělé.

Martina Zajícová

Jsme rádi, že vám s pánev s kuřecím chutnala! Je fakt, že některé kombinace kuřecímu prostě padnou více... Ale na druhou stranu je super, že se nebojíte zkoušet a testovat!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč