Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem
Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 24 g
Tuky 38 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže. 

Suroviny

škrob 1 PL
rostlinný olej 2 PL
lze nahradit vykoštěnými stehýnky, na proužky
bez semínek, na proužky
ředkvičky 1 svazek
na klínky
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
sójová omáčka 2 PL
rýže
k podávání, může být i směs s divokou rýží

Postup

1

Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou.

2

V pánvi nebo woku rozpalte olej a poté na něm ze všech stran zprudka osmahněte maso. Kousky kuřete vyjměte děrovanou naběračkou.

3

Do oleje vsypte ředkvičky a papriku, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste; stačit by měly asi tři minuty.

4

Vraťte do woku maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.

5

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obsah pánve servírujte na větších talířích, uvařenou rýži rozdělte do misek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Komentáře

31.12.2015 17:35

Zkoušela jsem recept i z vepřového, ale to nebylo dobré. Z kuřecího masa je to skvělé.

06.01.2016 14:06

Jsme rádi, že vám s pánev s kuřecím chutnala! Je fakt, že některé kombinace kuřecímu prostě padnou více... Ale na druhou stranu je super, že se nebojíte zkoušet a testovat!

Apetit magazín