0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem

Čínská pánev s ředkvičkami a kuřecím masem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1128 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 21 g
Tuky 37 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže. 

Suroviny

škrob 1 PL
rostlinný olej 2 PL
kuřecí prsa 700 g
lze nahradit vykoštěnými stehýnky, na proužky
paprika zelená 1 ks
bez semínek, na proužky
ředkvičky 1 svazek
na klínky
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
2 PL
sójová omáčka
1 kostka
drůbeží bujón stačí kousek
rýže
k podávání, může být i směs s divokou rýží

Postup

1

Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou.

2

V pánvi nebo woku rozpalte olej a poté na něm ze všech stran zprudka osmahněte maso. Kousky kuřete vyjměte děrovanou naběračkou.

3

Do oleje vsypte ředkvičky a papriku, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste; stačit by měly asi tři minuty.

4

Vraťte do woku maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní.

5

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obsah pánve servírujte na větších talířích, uvařenou rýži rozdělte do misek.

Komentáře

Martina Zajícová

Jsme rádi, že vám s pánev s kuřecím chutnala! Je fakt, že některé kombinace kuřecímu prostě padnou více... Ale na druhou stranu je super, že se nebojíte zkoušet a testovat!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit