Ředkvičkový salát s mladou cibulí

Ředkvičkový salát s mladou cibulí

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 458 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 11 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální zakončení lehkého letního oběda!

Suroviny

Na salát
ředkvičky 2 svazky
větších
cibule 100 g
mladá s natí
50 g
klíčky mungo, ředkvičky, směs)
Na zálivku
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 PL
bílý (bylinkový)
citronová štáva 1 PL
1. Ředkvičky a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na plátky a vložte do mísy.

2. V misce smíchejte suroviny na zálivku. Těsně před podá­váním salát promíchejte s dresinkem a posypte klíčky.

Komentáře

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit