0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 nové nápady, jak využít luštěniny

luštěniny
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Fazolemi v guláši to nekončí. Využijte potenciál luštěnin. Máme pro vás tři způsoby, jak je snadno a chutně zařadit do jídelníčku.

1. Krém do těstovin

Omáčka z rajčat už vám připadá fádní? Promíchejte těstoviny s krémem z luštěnin. Ideální je červená čočka, která je velmi rychle uvařená a krásně se rozpadá. Stačí jen vybrat ten správný druh těstovin, popřípadě přimíchat do horké čočky trochu sýra, který jídlu dodá chuť a krémovou strukturu. Zajímavý je také půlený zelený hrách uvařený se sušenými houbami, majoránkou a česnekem.

2. Pomazánky na chleba

Neobejdete se bez výkonného ponorného mixéru, který dá pomazánkám tu správnou krémovou konzistenci. Připravit je můžete z jakýchkoli luštěnin. Uvařte je doměkka (nejlépe v tlakovém hrnci, který vše urychlí) a pak spolu s pár kapkami oleje rozmixujte dohladka. K dochucení se hodí citron, jablečný ocet, čerstvě mletý pepř, bylinky a další ingredience podle chuti.

3. Klíčky do salátů

Naklíčené luštěniny jsou šťavnaté a báječně křupou. Především jsou však plné vitaminů a enzymů. K nakličování se hodí (neloupaný) hrách, ze kterého snadno připravíte oblíbenou postní pučálku. Chutnat vám bude také naklíčená čočka, cizrna, sójové boby a drobné zelené fazolky mungo.

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč