0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luštěninový hummus s kozím sýrem

Luštěninový hummus s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Luštěninový hummus s kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1455 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 54 g
Tuky 112 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velice chutná svačina nebo letní večeře, navíc zdravá. Nejlepší je servírovat hummus na rozpečených chlebech.

Suroviny

hrášek 300 g
čerstvý nebo mražený
boby 300 g
zahradní boby čerstvé nebo mražené
slunečnicový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
najemno
citron 2 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
olivový olej 2 PL
sůl 1 ČL
pepř mletý
čerstvě mletý
K podávání
chleba vícezrnný 8 plátek
přepůlený
kozí sýr 125 g
měkký
hráškové výhonky

Postup

1

Hrášek a boby dejte do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte je tři minuty. Sceďte a zchlaďte pod proudem ledové vody nebo na kostkách ledu. Pak je osušte.

2

Slunečnicový olej rozehřejte v pánvi na mírném plameni a přidejte česnek; opékejte tři minuty, aby změknul, ale nezhnědnul. Potom olej i s česnekem přelijte do malé misky.

3

Hrášek, boby a většinu citronové kůry rozmixujte v robotu, pak přidejte česnekový olej i s česnekem, většinu citronové šťávy a lžíci oleje. Luštěninový hummus by měl jít dobře roztírat, ale neměl by mít konzistenci hladké pasty. Dochuťte solí, pepřem a zbytkem citronové šťávy. V servírovací misce pokapejte zbylým olivovým olejem.

4

Servírujte na rozpečených chlebech potřených kozím sýrem. Ozdobte citronovou kůrou a lístky hrášku, pokapejte olejem a posypte pepřem.

Související články

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem
  • Zajímavosti

Hummus: lahodná pomazánka s nešťastným názvem

Na první pohled by se mohlo zdát, že pojmenovat pokrm názvem hummus se rovná gastronomické sebevraždě. V případě cizrnové pomazánky se však ukázalo, že trochu nešťastný název může odkazovat k delikátní chuti, které se jen tak něco nevyrovná...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit