Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 364 g
Tuky 86 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.

Suroviny

bulgur 200 g
piniové oříšky 50 g
lze nahradit mandlemi
pórek 1 ks
střední velikost, najemno
olivový olej 3 PL
extra panenský
citronová šťáva ze dvou velkých plodů
cizrna 300 g
sterilizovaná nebo předem uvařená
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr
sůl
pepř
barevná zelenina na ozdobu

Postup

1

Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.

2

Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.

Kouzelná přísada:
Bulgur jsou drcená pšeničná zrna, ceněná pro hebkou a sypkou konzistenci a výraznou chuť připomínající oříšky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:00
Recept se nachází v č.8/04, str.13

Apetit magazín