Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 364 g
Tuky 86 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.

Suroviny

bulgur 200 g
piniové oříšky 50 g
lze nahradit mandlemi
pórek 1 ks
střední velikost, najemno
olivový olej 3 PL
extra panenský
citronová šťáva ze dvou velkých plodů
cizrna 300 g
sterilizovaná nebo předem uvařená
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr
sůl
pepř
barevná zelenina na ozdobu

Postup

1

Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.

2

Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.

Kouzelná přísada:
Bulgur jsou drcená pšeničná zrna, ceněná pro hebkou a sypkou konzistenci a výraznou chuť připomínající oříšky. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:00
Recept se nachází v č.8/04, str.13

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč