Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.
Suroviny
bulgur
200
g
piniové oříšky
50
g
lze nahradit mandlemi
pórek
1
ks
střední velikost, najemno
olivový olej
3
PL
extra panenský
citron
2
ks
citronová šťáva ze dvou velkých plodů
rozinky
50
g
cizrna
300
g
sterilizovaná nebo předem uvařená
bylinky
4
PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr
sůl
pepř
barevná zelenina na ozdobu
Postup
1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.
2
Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.
Kouzelná přísada:
Bulgur jsou drcená pšeničná zrna, ceněná pro hebkou a sypkou konzistenci a výraznou chuť připomínající oříšky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
Komentáře