Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3× těstoviny s ricottou

špagety se sýrovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Také jste si oblíbili bleskové letní vaření? Ochutnejte těstoviny s ricottovým krémem.

Ricotta pochází z Itálie, kde patří k oblíbeným mléčným výrobkům. Konzistencí je podobná tvarohu. Má jemnou, velmi neutrální chuť. Snadno ji proto dochutíte bylinkami (tymiánem, rozmarýnem, bazalkou, pažitkou), česnekem, citronovou šťávou a dalšími aromatickými přísadami. Její konzistenci zjemní panenský olivový olej.

Výborně se snoubí s přísadami oblíbenými v Itálii – vmíchat do ní můžete olivy, rajčata, kapary i ančovičky. Uvařte si některou z našich jednoduchých omáček. Stačí vám jen balení ricotty a pár voňavých přísad navíc.

3× rychlá omáčka na těstoviny s ricottou:

Připravila Jana Kopřivová
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...