0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3× těstoviny s ricottou

špagety se sýrovou omáčkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Také jste si oblíbili bleskové letní vaření? Ochutnejte těstoviny s ricottovým krémem.

Ricotta pochází z Itálie, kde patří k oblíbeným mléčným výrobkům. Konzistencí je podobná tvarohu. Má jemnou, velmi neutrální chuť. Snadno ji proto dochutíte bylinkami (tymiánem, rozmarýnem, bazalkou, pažitkou), česnekem, citronovou šťávou a dalšími aromatickými přísadami. Její konzistenci zjemní panenský olivový olej.

Výborně se snoubí s přísadami oblíbenými v Itálii – vmíchat do ní můžete olivy, rajčata, kapary i ančovičky. Uvařte si některou z našich jednoduchých omáček. Stačí vám jen balení ricotty a pár voňavých přísad navíc.

3× rychlá omáčka na těstoviny s ricottou:

Připravila Jana Kopřivová
 

Související články

Jak na to: domácí ricotta
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí ricotta

Až ji jednou ochutnáte, nebudete chtít jinou. Máme pro vás návod, podle kterého se vám domácí ricotta zaručeně povede i pár receptů, ve kterých ricotta nesmí chybět. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit