Těstoviny s ricottou a špenátem

Těstoviny s ricottou a špenátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 923 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 106 g
Tuky 34 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvaříte, smícháte, podáváte. Co? Skvělé jídlo!

Suroviny

těstoviny 200 g
penne
ricotta 125 g
čerstvá
sůl
špenát
baby, čerstvý
citronová štáva
z jednoho citronu
olivový olej
pepř
čerstvě mletý
parmazán
bazalka

Uvařte 200 g krátkých těstovin (penne), slijte je a zamíchejte k nim 125 g čerstvé ricotty. Osolte, smíchejte s čerstvým baby špenátem, šťávou z 1 citronu, olivovým olejem, bazalkou a čerstvě mletým černým pepřem. Podávejte s parmazánem.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit