Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se špenátem a ricottou
Těstoviny se špenátem a ricottou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se špenátem a ricottou

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2328 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 202 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za 20 minut na stole!

Suroviny

nejlépe celozrnné
olivový olej 4 PL
extra panenský
česnek 3 stroužky
na plátky
mražený nebo lístky
spařené
piniové oříšky 50 g
opražené nebo loupané nakrájené opražené mandle
ricotta 130 g
nebo žervé
sůl
pepř

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.

2

Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku.

3

Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.

4

Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle.

5

Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin.

6

Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.

Odlehčete to
Vynechte ricottu a ve chvíli, kdy budete smažit česnek, přidejte 250 g třešňových rajčátek. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.

Kouzelná přísada
Piniové oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou chuť. K dostání jsou třeba v Tescu, 50 g za zhruba 30 Kč.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

01.10.2007 09:33
dělala jsem s mandlemi (ani by se snad nemusely pražit, vyjde to nastejno) a bylo to fakt výborné! zajímavá kombinace chutí!
04.09.2007 17:56
Recept se nachází v č.3/06, str.10
24.03.2007 12:33
Chutově je toto jídlo velmi dobré, ale konzistence je hutná a lepkavá.

Apetit magazín