Za 20 minut na stole!
Suroviny
1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.
2 Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku. Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.
3 Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle. Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin. Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.
Odlehčete to
Vynechte ricottu a ve chvíli, kdy budete smažit česnek, přidejte 250 g třešňových rajčátek. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.
Kouzelná přísada
Piniové oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou chuť. K dostání jsou třeba v Tescu, 50 g za zhruba 30 Kč.
Komentáře
Anonym
24.03.2007 12:33
Těstoviny se špenátem a ricottou
Anonym
04.09.2007 17:56
Apetit 3/06
Anonym
01.10.2007 09:33
výborné