Pro ty, co se neobejdou bez masa, můžete do špaget přidat kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo slaniny.
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
sůl
pepř mletý
olivový olej
1
PL
ricotta
250
g
smetana ke šlehání
125
ml
pažitka
svazek
nasekaná
kešú
100
g
pražené
bazalka
hrst
lístky
Postup
1
Uvařte špagety v osolené vroucí vodě tzv. na skus (podle návodu na obalu).
2
Slijte je, nechte okapat, promíchejte se lžící olivového oleje a vraťte do hrnce.
3
Mezitím v menším kastrůlku vařte 2 minuty na mírném ohni smetanu, přidejte ricottu a rozmíchejte dohladka. Smetanovou směs osolte, opepřete a promíchejte se špagetami a většinou pažitky.
4
Podávejte posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky.