Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

4.4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2383 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 163 g
Tuky 146 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ty, co se neobejdou bez masa, můžete do špaget přidat kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo slaniny.

Suroviny

sůl
pepř mletý
olivový olej 1 PL
ricotta 250 g
pažitka svazek
nasekaná
kešú 100 g
pražené
bazalka hrst
lístky

Postup

1

Uvařte špagety v osolené vroucí vodě tzv. na skus (podle návodu na obalu).

2

Slijte je, nechte okapat, promíchejte se lžící olivového oleje a vraťte do hrnce.

3

Mezitím v menším kastrůlku vařte 2 minuty na mírném ohni smetanu, přidejte ricottu a rozmíchejte dohladka. Smetanovou směs osolte, opepřete a promíchejte se špagetami a většinou pažitky.

4

Podávejte posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...