Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

4.4/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2383 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 163 g
Tuky 146 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro ty, co se neobejdou bez masa, můžete do špaget přidat kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo slaniny.

Suroviny

sůl
pepř mletý
olivový olej 1 PL
ricotta 250 g
pažitka svazek
nasekaná
kešú 100 g
pražené
bazalka hrst
lístky

Postup

1

Uvařte špagety v osolené vroucí vodě tzv. na skus (podle návodu na obalu).

2

Slijte je, nechte okapat, promíchejte se lžící olivového oleje a vraťte do hrnce.

3

Mezitím v menším kastrůlku vařte 2 minuty na mírném ohni smetanu, přidejte ricottu a rozmíchejte dohladka. Smetanovou směs osolte, opepřete a promíchejte se špagetami a většinou pažitky.

4

Podávejte posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...