Silikonové formičky ze zářijového Apetitu vyzkoušejte i při pečení slaných muffinů.
Slané muffiny mají nejednu výhodu. Nezkazí vám zuby, neslepí vám prsty a uspokojíte jimi jak milovníky masa, tak vegetariány. Dají se zabalit do krabičky a vzít na výlet. Vymaňte se ze stereotypu, že muffin musí být sladký, a vrhněte se do testování muffinů se sýry a klobáskami. Nahraďte muffinem třeba knedlík, dají se totiž použít i jako netradiční příloha.
Do muffinů s chorizem zkuste zahrnout i zeleninu a bylinky. Pivní muffiny se hodí k vepřovému se zelím. Muffiny s kukuřicí umějí vytvořit sehrané duo s ostrou chilli papričkou. Další recepty a silikonové formičky na muffiny najdete v zářijovém čísle časopisu Apetit.
3× recept na slané muffiny:
Připravila Lucie Perlíková